Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
04/08/2020 | 05:56 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

“Στοχοποίηση” στρατιωτικών ιατρών για τη συμμετοχή τους σε επιστημονικό σωματείο!

Την ίδια ώρα που διάφοροι “συνδικαλιστές” μπαίνουν στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ “χωρίς καν να χτυπούν την πόρτα”, γίνονται γνωστές πληροφορίες για ενεργοποίηση πειθαρχικού ελέγχου σε Στρατιωτικούς Ιατρούς από Επιτελείο τους, επειδή συνέστησαν / συμμετέχουν σε Επιστημονική Νομική Προσωπικότητα με την επωνυμία Ε.ΣΤ.Ι.Α. Το γεγονός αυτό θέλει εξαιρετική προσοχή καθώς εμφανίζεται, εν πρώτοις, Επιτελείο  να κινείται ΚΑΤΑ των, ως άνω, Στρατιωτικών Ιατρών, με έγγραφα «απολογίας» οι οποίοι, απλά υλοποιούν Δικαιώματα τα οποία εκπορεύονται ΑΠ’ΕΥΘΕΙΑΣ από το αρ.12 του Ελληνικού Συνταγματικού Χάρτη. Από την άλλη μεριά, ένα άλλο πιο ευέλικτο Επιτελείο «κράτησε αποστάσεις» καλώντας συγκεκριμένους Αξιωματικούς να «γνωρίσουν στην Υπηρεσία – αν η Υπηρεσία τους έδωσε άδεια», παίρνοντας με αυτόν τον «ευέλικτο» τρόπο, χρόνο για να δει αντιδράσεις και των «άλλων» εκ των οποίων, μάλλον, το ΓΕΝ επέδειξε «γρηγοράδα», η οποία μας ωθεί να ασχοληθούμε μαζί του.

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση του θα πρέπει να αναφερθούμε στην Συνταγματική Διάταξη ενώ παράλληλα να παραθέσουμε και λεκτικό επί αυτής από Ελληνικά Δικαστήρια. Συνεπώς έχουμε:  «….. κατά το άρθρο 12 παρ. 1 του Συντάγματος 1975 “οι Ελληνες έχουν το δικαίωμα όπως συνιστούν ενώσεις και σωματεία μη κερδοσκοπικού σκοπού, τηρούντες τους νόμους, οίτινες όμως ουδέποτε δύνανται να υπαγάγουν την άσκηση του δικαιώματος τούτου εις προηγουμένην άδειαν”. Με τη συνταγματική αυτή διάταξη παρέχεται το δικαίωμα συστάσεως σωματείου χωρίς οιαδήποτε παρέμβαση ή κηδεμόνευση.

Τι σημαίνει όμως Δικαίωμα; Την απάντηση μας την δίνει η Νομική Επιστήμη ως εξής: «δικαιώματα είναι εξουσίες και ελευθερίες οι οποίες παρέχονται από το δίκαιο εις τα φυσικά και νομικά πρόσωπα προς επιδίωξη και πραγματοποίηση διαφόρων βιοτικών τους συμφερόντων και επιβάλλονται (προστατεύονται) από το νόμο δια κυρώσεων». Ενημερωτικά, το άρθρο 12 του Συντάγματος ανήκει στο πεδίο των Κοινωνικών και Ατομικών Δικαιωμάτων (αρ. 4-25) και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε τι συνεπάγεται η «οιαδήποτε παρέμβαση ή κηδεμόνευση».

Το γεγονός ότι προβλέψεις νομοθετημάτων κατώτερης ισχύος από το Σύνταγμα και τους Νόμους όπως είναι εκείνα που αφορούν διάφορα Υπουργεία ή Επιτελεία, όταν οι διατάξεις των πρώτων συγκρούονται με των δεύτερων αυτές (οι διατάξεις) ΔΕΝ εφαρμόζονται. Δεν εφαρμόζονται ακόμα και αν ονομάσεις μια επιστημονική νομική προσωπικότητα «συλλογικότητα», όπως παρατηρείται, άστοχα, σε έγγραφο του ΓΕΝ. Η «συλλογικότητα» είναι λέξη που παραπέμπει σε «παράνομο συνονθύλευμα» ατόμων, στα οποία, όμως, δεν ανήκουν τέκνα αριστείας τα οποία, ως Στρατιωτικοί Ιατροί από τις βαθμολογίες τους στις Πανελλήνιες κοντά στο «20» μέχρι σήμερα στα Ιατρικά Πανεπιστήμια του Δυτικού Πολιτισμού όποτε πηγαίνουν, προάγουν την Χώρα, η οποία τυγχάνει να είναι και η Μητέρα της Ιατρικής!!

Εμάς, λοιπόν, μας απασχολεί το γεγονός όταν υπογράφουν χαρτιά Αξιωματικοί που έχουν ορκισθεί στο Σύνταγμα και στους Νόμους όταν πήραν το ξίφος τους, να τηρούν αυτόν τον Όρκο. Το έργο μας είναι να αναδεικνύουμε τις πράξεις τους και η  Πολιτεία να πράξει τα δέοντα, είτε θετικά, είτε αρνητικά.  Αυτό λέγεται υγιής Δημοκρατία και Πολίτευμα. Αν κάποιος καταφέρθηκε χθες στο αρ.10 και σήμερα στο αρ.12 του Συντάγματος με τις διοικητικές του ενέργειες και ενώ αυτά διαπιστώνονται αυτός προάγεται στην ανώτατη ιεραρχία της Χώρας, μάλλον κάτι δεν πάει καλά, τόσο για την Πολιτεία, όσο και για το παράδειγμα που δίνει στους νεότερους Αξιωματικούς, οι οποίοι για να ανελιχθούν θα επιτίθενται στους «Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους» επί των οποίων ορκίσθηκαν!

Μας απασχολεί το γεγονός ότι παρά του ότι είχαμε «κρούσει τον κώδωνα»  εδώ, αλλά και πιο πρόσφατα – δια των νέων τους καθηκόντων – εδώ, οι τότε πρωταγωνιστές σήμερα είναι η Ηγεσία του ΓΕΝ, η οποία σήμερα υπογράφει έγγραφα εναντίον ελευθεριών του Συντάγματος. Το 2016 είχαμε γράψει επί λέξει: «Αντιλαμβάνεστε τι οδό «ανατολικοποίησης της κοινωνίας και πυξίδα προς τρίτους κόσμους» έχετε ανοίξει; Δεν είναι δυνατόν το Ν.Δ. 796 του 1971 της Χούντας να χορηγεί δικαιώματα περί των ατομικών αναφορών τα οποία εσείς τον Ιούλιο του 2016 περιορίζετε!!!!» Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Εμείς ανησυχούμε….το ΥΠΕΘΑ ακούει;;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης