Ο κ.Λεωνίδας Παπασταματίου μας έστειλε κείμενο με το οποίο απαντά στο δημοσίευμά μας με τίτλο Ο “κώδικας ενδυμασίας” του Α/ΓΕΣ που σχολιάστηκε και η δωρεά στο 401 ΓΣΝΑ.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την απάντησή του με μερικές απαραίτητες επισημάνσεις:

•Η ενδυματολογική επιλογή του κ.Αρχηγού μας είναι παντελώς αδιάφορη. Σχολιάστηκε από στελέχη του Στρατού Ξηράς χωρίς καμία “κακεντρέχεια” αλλά με δεδομένα αυτά που γνωρίζουν ότι συνηθίζονται σε ανάλογες τελετές.

•Θεμιτές οι συμβουλές τους να αφεθούν στην άκρη τα προσωπικά αλλά ελπίζουμε ότι δεν απευθύνεται σ΄ εμάς. Το αναφέρουμε ,γιατί έχει καταντήσει κωμικό πλέον όποιος δέχεται κριτική από δημοσιογράφο να το αποδίδει σε προσωπικά ή άλλα όχι ευγενή κίνητρα. Όπως έχουμε γράψει πρόσφατα στο Militaire.gr  “ιερά τοτέμ” στις ΕΔ δεν υπάρχουν. Όπως δεν υπάρχουν και ιθαγενείς για να τους μοιράζουμε καθρεφτάκια.

•Στον κ.Παπασταματίου αξίζουν μόνο συγχαρητήρια για την κίνησή του.

 

Η απάντηση του κ. Παπασταματίου:

 

Σχετικά με την ανάρτησή σας στις 01 Ιουλίου, στην οποία αναφέρεστε στην τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπό μου από τον Ελληνικό Στρατό η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου ενεστώτος έτους, σας γνωστοποιώ ως άμεσα εμπλεκόμενος καθόσον αναφέρομαι ως «Δωρητής», τα εξής:

 

  1. Η τελετή, παρουσία του κ Αρχηγού του ΓΕΣ, όπως οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε ήταν άκρως τιμητική για το πρόσωπο μου.

 

2.Η ενδυματολογική συμπεριφορά του κ Αρχηγού/ΓΕΣ αλλά και όποιου άλλου αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που θα απασχολούσε, αν απασχολούσε, οποιοδήποτε σκεπτόμενο πολίτη και ειδικότερα έναν έμπειρο και έγκριτο δημοσιογράφο. Ο καταξιωμένος και υπεύθυνος για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, κατά την προσωπική μου άποψη, ασχολείται και τονίζει την ουσία των γεγονότων.

 

3.Η ομολογουμένως «κομψή» προσπάθειά να θεωρήσω υποτιμητική προς το πρόσωπό μου την παρουσία του κ Αρχηγού/ΓΕΣ με περιβολή «υποδεέστερη» της περιστάσεως, σας διαβεβαιώνω ότι ως επί 50 χρόνια χειρουργός και μάλιστα της επείγουσας χειρουργικής, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Περιττό να σας τονίσω ότι η εκτίμηση και ο σεβασμός μου προς τον Αρχηγό/ΓΕΣ, Στρατηγό κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, είναι αισθήματα τα οποία παραμένουν σταθερά και ανεπηρέαστα.

 

  1. Σε αυτούς όμως που θα σπεύσουν να αναφερθούν σε κώδικα ενδυμασίας, ας σκεφτούν ότι η ένδοξη στολή εκστρατείας του Έλληνα Αξιωματικού, είναι αυτή που αρμόζει σε τελετή για να τιμηθεί ένας Έφεδρος Αξκός Υγειονομικού και ειδικά σε τελετή προς τιμή των «Μαχητών του Αιγαίου»
  2. Σε αυτούς που πάλι δεν θα καλυφθούν από τις τοποθετήσεις μου θα ήθελα να απαντήσω να μην είναι κακεντρεχείς, να αφήσουν την πατρίδα και τους λειτουργούς της έξω από τα προσωπικά τους και μην ξεχνούν τους στοίχους του Ύμνου προς την Ελευθερία του Διονύσιου Σολομού « Αν δεν είναι μονιασμένοι δεν τους πρέπει Λευτεριά».

Σας διαβεβαιώνω ότι η παραπάνω κίνηση του κυρίου Αρχηγού με έκανε να αισθανθώ ιδιαίτερα χαρούμενο και  χρήσιμο για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επιθυμώ η παρούσα μου επιστολή να δημοσιευτεί  σε συνέχεια της ανάρτησης σας.

 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016