Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
12/11/2023 | 21:09
Militaire News

Οι συγγενείς του 17χρονου Ρομά μιλά για δολοφονία, η αστυνομία ξανά για εκπυρσοκρότηση

Οι συγγενείς του 17χρονου Ρομά μιλά για δολοφονία, η αστυνομία ξανά για εκπυρσοκρότηση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου προχώρησε σε δήλωση σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Βοιωτία, όπου 17χρονος οδηγός οχήματος έχασε την ζωή του μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Ο κ. Οικονόμου αφού αρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς του 17χρονου, υπογραμμίζει ότι η ΕΛΑΣ οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα,οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής ενώ τόνισε ότι: «Οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές διερευνούν με τις προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως.»

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του 17χρονου θανόντος στη Βοιωτία. Ο θάνατος ενός νεαρού ανθρώπου αποτελεί τραγικό γεγονός. Οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε το θλιβερό περιστατικό, είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ, που δίνει καθημερινή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών, οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής, ακόμη και σε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, κατά την διάρκεια των οποίων υπάρχει ομολογουμένως αυξημένος κίνδυνος δυστυχούς κατάληξης. Οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές διερευνούν με τις προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως.»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης