Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
15/10/2023 | 12:39
Militaire News

Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες στις εκλογές σήμερα (15/10) – Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες στις εκλογές σήμερα (15/10) - Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ /EUROKINISSI

Δείτε τι ώρα κλείνουν οι κάλπες σήμερα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023.

Από τις 07:00 της Κυριακής 15/10 είναι ανοιχτές οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές 2023, και κλείνουν στις 19:00, εκτός αν ο εκάστοτε εκλογικός αντιπρόσωπος λάβει την απόφαση για παράταση. Ειδικά στον δεύτερο γύρο των εκλογών, το ενδεχόμενο παράτασης δεν δείχνει πιθανό καθώς η διαδικασία είναι πιο γρήγορη και πιο εύκολη καθώς δεν βάζουμε σταυρούς.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επειδή λόγω καιρού συνήθως, η προσέλευση του κόσμου στα εκλογικά τμήματα αυξάνεται κατά το τρίωρο 15:00-18:00, αν έχει μεγάλη ουρά, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να αποφασίσει να δώσει παράταση μίας ώρας, μέχρι να ψηφίσουν όλοι.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών 2023:

Πού ψηφίζω στις δημοτικές εκλογές 2023

Μπαίνετε στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών (ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ) και στη συνέχεια πρέπει να συμπληρώσετε:

  • Επώνυμο
  • Όνομα
  • Όνομα Πατέρα
  • Όνομα Μητέρας (Προαιρετικό)
  • Έτος Γέννησης

Στο τέλος, θα πρέπει να πατήσετε στο «Αναζήτηση» και το σύστημα θα σας βγάλει το εκλογικό σας τμήμα.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, το κατάστημα ψηφοφορίας ενδέχεται να αλλάξει με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, μέχρι και μία ημέρα πριν τη διενέργεια των Εκλογών. Παρακαλούνται οι ψηφοφόροι, ιδιαιτέρως των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, να συμβουλευτούν την πλατφόρμα ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τι ώρα βγαίνουν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023

Το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic έχουν ανοίξει τον διαδραστικό χάρτη για τα αποτελέσματα των εκλογών, τα οποία θα αρχίσουν να βγαίνουν μετά το κλείσιμο της κάλπης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, γύρω στις 22:30 θα έχουμε την ασφαλή εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης