Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
01/06/2023 | 05:36 (ενημερώθηκε 11 μήνες πριν)
Militaire News

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2023 – Πότε οι βάσεις εισαγωγής

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2023 - Πότε οι βάσεις εισαγωγής
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023. Την ημερομηνία που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αλλά και οι βάσεις 2023 για τις φετινές πανελλήνιες έχει ανακοινώσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Τέλος Ιουνίου προβλέπεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων των γενικών και των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν αρχές Ιουλίου. Ευελπιστούμε μέχρι τέλος Ιουλίου να έχουμε και τις βάσεις εισαγωγής», όπως δήλωσε.

«Πολύ νωρίς πάντως, αν όχι τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου θα ξέρουν οι φοιτητές μας πού θα πάνε και αυτό για να έχουν έναν, ενάμιση μήνα στη διάθεσή τους να προγραμματίσουν τη ζωή τους», σημείωσε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Όλες οι αλλαγές στις Πανελλήνιες 2023

Υπενθυμίζεται ότι η πρεμιέρα των Πανελλήνιων 2023 είναι στις 2 Ιουνίου για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και μία ημέρα νωρίτερα, την 1η Ιουνίου, για τα ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).

Κατά τις φετινές Πανελλήνιες δεν προβλέπονται μεγάλες αλλαγές, με εξαίρεση τον τρόπο βαθμολόγησης των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων, αλλά και την υποβολή του μηχανογραφικού σε μία φάση.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας, από φέτος το άριστα για το πρώτο θέμα – την περίληψη δηλαδή που καλούνται να κάνουν οι υποψήφιοι – θα λαμβάνει 20 στις 100 μονάδες, από 15 που λάμβανε μέχρι και το 2022.

Επίσης, στα Αρχαία Ελληνικά «κόπηκε» η μία από τις δύο ερωτήσεις του διδαγμένου κειμένου, που λάμβανε 2 μονάδες στις 20. Οι μονάδες αυτές θα προστεθούν στη μετάφραση του αδίδακτου, το άριστα για το οποίο θα είναι πλέον 10 μονάδες στις 20, από 8 που ήταν μέχρι πέρυσι.

Φέτος η υποβολή του Μηχανογραφικού δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισάγεται στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης