Του Μιχαήλ Στυλιανού

Την ύπαρξη μιας νέας βρετανικής μυστικής υπηρεσίας, με πυρήνες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής και με αποστολή την παρεμβολή και τον επηρεασμό της εσωτερικής πολιτικής των χωρών αυτών, αποκαλύπτει – με την δημοσίευση σχετικών εγγράφων- η γνωστή διεθνής οργάνωση χάκερς «Αnonymous», που υπογράφει με την μάσκα του ΄Αγγλου επαναστάτη Γκάϊ Φωκς.

Η είδηση μεταδόθηκε  από το ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ και καταλαμβάνει  την κορυφαία θέση στα δελτία ειδήσεων του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου R.T.

Στα βρετανικά έγγραφα  που φέρνουν στην δημοσιότητα οι «Ανώνυμοι» – υπαινισσόμενοι πως προέρχονται από το Foreign Office-περιλαμβάνεται πίνακας με τα ονόματα  υπαλλήλων των βρετανικών πρεσβειών –και στην Ελλάδα-  οι οποίοι λειτουργούν ως σύνδεσμοι με τις «δέσμες» αυτής της υπηρεσίας, ( που δρα υπό την μεταμφίεση Μ.Κ.Ο.)

Επικαλούμενοι «μεγάλο αριθμό» εγγράφων, οι «Ανώνυμοι» υποστηρίζουν ότι το δίκτυο από οργανωμένες σε κάθε χώρα «δέσμες» αυτής της δήθεν ΜΚΟ μυστικής υπηρεσίας, με την επωνυμία «Πρωτοβουλία Ακεραιότητας», ξεκίνησε την δράση του  το φθινόπωρο του 2015, για «την αποκάλυψη και καταπολέμηση της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης.» Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μυστικό πρόγραμμα χειραγώγησης και πολιτικού επηρεασμού που χρηματοδοτείται και διευθύνεται από το Λονδίνο, μέσω των  βρετανικών  πρεσβειών.

Στις ανά χώρα «δέσμες» αυτού του δικτύου (που αποτελεί αντίγραφο του συστήματος «Σαγιανίμ», εφεδρικών πρακτόρων της ισραηλινής Μοσάντ), έχουν στρατολογηθεί μέλη της τοπικής «ελίτ», πολιτικοί, διπλωμάτες,  καθηγητές, συγγραφείς, γιατροί, στρατιωτικοί και βεβαίως δημοσιογράφοι -πρόσωπα υπολογίσιμης κοινωνικής και πολιτικής επιρροής, τα οποία κινητοποιούνται προς τον στόχο της εκάστοτε επιχείρησης. Ως μέσα δράσεως αναφέρονται τα κοινωνικά δίκτυα, οι δίαυλοι του διαδικτύου και τα κλασσικά ΜΜΕ, με την εμφύτευση «ειδήσεων» και άρθρων γνώμης, με γνωστές ντόπιες ή ξένες υπογραφές.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για την δράση της ισπανικής «δέσμης» του δικτύου σε αναζήτηση και καταγγελία ρωσικής υποκίνησης για  τα γεγονότα  περί το δημοψήφισμα της Καταλονίας.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας δραστηριότητας, οι «Ανώνυμοι» επικαλούνται την επιχείρηση “Moncloa” στην Ισπανία, η οποία εξαπολύθηκε στις αρχές του χρόνου για να ματαιώσει τον διορισμό επικεφαλής της ισπανικής μυστικής υπηρεσίας του                          συνταγματάρχη  Πέδρο Μάνιος, που καταγγέλλεται ως ρωσόφιλος.

Οι «Ανώνυμοι» έδωσαν στην δημοσιότητα το ακόλουθο έγγραφο, το οποίο περιγράφει την πρόοδο της επιχείρησης“Moncloa”.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψαν οι «Ανώνυμοι», η ισπανική δέσμη της «Πρωτοβουλίας Ακεραιότητα» εξαπέλυσε τον Ιούνιο μιαν εκστρατεία μηνυμάτων τουίτερ για να προκαλέσει συναγερμό των ΜΜΕ και να  παρακινήσει τα πολιτικά κόμματα να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεζ να ακυρώσει τον διορισμό.                                               «Η ισπανική  δέσμη εκπλήρωσε  την αποστολή  της  εντός ωρών -αναφέρει  σχετική έκθεση- εμποδίζοντας μια ρωσική φωνή να επηρεάζει την ισπανική πολιτική.»

Οι Ανώνυμοι υποστηρίζουν ότι η βρετανική Ιντέλιτζενς είναι σε θέση να διεξάγει παρόμοιες επιχειρήσεις στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία,  στην Ελλάδα, στην Νορβηγία, στην Σερβία και στο Μαυροβούνιο.

Έδωσαν στην δημοσιότητα και τον ακόλουθο κατάλογο των διπλωματικών υπαλλήλων στις βρετανικές πρεσβείες που είναι οι μυστικοί σύνδεσμοι με τις κατά τόπους οργανώσεις του δικτύου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016