Δασική έκταση καίγεται από το Σάββατο στο Τσερνόμπιλ και ίσως πολλοί να αναρωτιούνται ,γιατί πρέπει να υπάρχει ανησυχία και γιατί παρατηρούνται υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας. Η φωτογραφία εξηγεί το γιατί. Όλα τα δάση της περιοχής είναι ραδιενεργές βόμβες, μετά το πυρηνικό ατύχημα του 1986.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου 350 στρέμματα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Sputnik τα επίπεδα ραδιενέργειας δεν είναι αυξημένα. Ωστόσο μόλις έγινε γνωστή η είδηση της φωτιάς είχε μεταδοθεί ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας ήταν 16 φορές υψηλέτρα από τα συνηθισμένα.

Ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Επιθεώρησης, Γεχόρ Φιρσόφ, είχε πει ότι οι μετρήσεις στην περιοχή είναι υψηλότερες από τις κανονικές. Η κυβέρνηση έσπευσε να τον διαψεύσει.

Η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων της Ουκρανίας, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πλέον ανησυχία . Αν θυμηθούμε βέβαια τι έλεγαν το 1986, υπάρχει θέμα. Τότε επί μέρες κρατούσαν την τραγωδία κρυφή και αυτό το πλήρωσε όλη η Ευρώπη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016