Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από οβίδες που εκτόξευσαν μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) από το βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, άλλος ένας στρατιώτης τραυματίστηκε.
Βλήματα όλμων έπληξαν μια στρατιωτική βάση στη μεθοριακή επαρχία του Χακαρί. Σε αντίποινα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς από το πυροβολικό.
Από τις αιματηρές συγκρούσεις με τους αντάρτες του PKK έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι από το 1984 στην Τουρκία. Το PKK δρα κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, όμως έχει και βάσεις στις ορεινές περιοχές του βόρειου Ιράκ, οι οποίες βομβαρδίζονται συχνά από την τουρκική πολεμική αεροπορία.
Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα και ένας ακόμη τραυματίστηκε ελαφρά στην περιοχή Τελ Ριφάατ της βόρειας Συρίας από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή που σύμφωνα με την Άγκυρα συνδέεται με το PKK, όμως στηρίζεται από τη Δύση στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016