Στο Λιμάνι της Λάρνακας έφτασε το πρωί, σύμφωνα με το ΡΙΚ, το αρματαγωγό πλοίο «Χίος» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο μετέφερε ομοίωμα του μεταγωγικού αεροσκάφους «Νοράτλας» του ίδιου τύπου με αυτό που καταρρίφθηκε από λάθος τον Ιούλιο του 1974 από φίλια πυρά.

Το ομοίωμα του αεροσκάφους βρίσκεται σε τμήματα, τα οποία θα μεταφερθούν με ρυμουλκά της Εθνικής Φρουράς στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Λευκωσία, όπου και θα συναρμολογηθούν.

Μετά την συναρμολόγηση το αεροσκάφος θα εκτίθεται πλησίον του χώρου, όπου είχε ταφεί το μοιραίο «Νοράτλας». Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, μετά από εκταφή, βρέθηκαν λείψανα των καταδρομέων, που σκοτώθηκαν, τα οποία παραδόθηκαν στους οικείους τους. Επίσης, βρέθηκαν συντρίμμια του «Νοράτλας» του 1974.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016