Την ώρα που ο κορονοϊός COVID-19, “καλπάζει” στην Ευρώπη, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ ,δεν σκέφτεται να ματαιώσει την άσκηση Defender Europe 20, που είναι προγραμματισμένη να γίνει τον Απρίλιο και Μάϊο. Πρόκειται για άσκηση στην οποία συμμετέχουν 18 χώρες και προβλέπει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, τα τελευταία 25 χρόνια! Δεν ταιριάζει και πολύ με το “δόγμα απομόνωσης” που προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης για να αντιμετωπιστεί ο COVID-19.

Υπήρξαν κάποιες περικοπές στην αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων ,μετά από την κρίση με τον COVID-19, αλλά παρόλα αυτά η άσκηση θα γίνει  ,με βάση τουλάχιστον τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Το σενάριο της άσκησης ,τι άλλο από την αντιμετώπιση της “ρωσικής απειλής”.

Το μήνυμα του Ανωτάτου Διοικητού Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης Τοντ Γουόλτερς:

Το ΝΑΤΟ “δεν μένει σπίτι” με τον COVID-19 from Militaire.gr on Vimeo.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016