Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου.
Τρία πράγματα στον Πλανήτη δεν αφήνουν ίχνη στο πέρασμά τους. Το πουλί που σχίζει τον αέρα, το ψάρι που διαπλέει το νερό και το οικονομικό έγκλημα των Μανδαρίνων.
(Κινέζικη παροιμία)

Ανακοινώθηκε προ εβδομάδος ότι δύο φάκελοι σκανδάλων που αφορούν στον κ. Γ.Π. θα οδεύσουν προς την Βουλή για να τεθούν υπό την κρίση της Εθνικής Αντιπροσωπείας.
Πρόκειται για ξέπλυμα χρήματος; Ο ένας αναφέρεται σε ποσόν 2.835.000 ελβετικών φράγκων και ο έτερος 2.437.000 που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των θρυλικών έξι (6) φρεγατών S από την εταιρεία THALES (Γαλλία).

Ο κ. Γ. Παπαντωνίου είναι ο αγαπημένος «συνάδελφος». Εικάζω ότι οι περισσότεροι θα κάνουν το «παπί», εφαρμόζοντες την αρχή Παγκάλου περί OMERTA. Οι φάκελοι θα επιστραφούν στον αποστολέα της (Εισαγγελία) που αν κάποιος ανακριτής δεν παρουσιάσει τη γενναιότητα να προχωρήσει ο κ. Γιάννος θα συνεχίσει να χαμογελά. Ήδη κλήθηκε σε απολογία την 22 Οκτωβρίου.

Το Love Story ή l’ histore d’ amour, για να το πούμε και γαλλικά, μεταξύ ΥΕΘΑ και THALES άρχισε το 2003, του κ. Γ.Π. όντος ΥΕΘΑ, όταν ο Υπουργός αποφάσιζε, με δικά του κριτήρια και παρά τη διαφορετική γνώμη του ΓΕΝ, τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών τύπου S αρκετά ηλικιωμένων. Το θέμα προχώρησε με κόστος 480 εκ. €.

Το 2005, Πρωθυπουργού όντως του Κ. Καραμανλή, του επικαλούμενου Χαλαρού ή Σκανδαλοθάπτη, του κ. Ε. Μεϊμαράκη ΥΕΘΑ και του κ. Παπαγγελόπουλου Γεν. Εισαγγελέα βγήκε στο «κλαρί» μέγας αξιωματούχος της THALES ο Mr Josserand, και κατήγγειλε, εκτός των άλλων, ότι για την υπόθεση των φρεγατών ο Έλληνας ΥΕΘΑ «λαδώθηκε» με 6% ήτοι 25 εκ. € (!!) χωρίς όμως να παρουσιάζει αποδείξεις. Σάλος. Ο κ. Γ.Π. βεβαίως διέρρηξε τα ιμάτια του.

Σημειώνω ότι το 2005 ο κ. Γ.Π. δεν εκαλύπτετο από την ισχύ του ποταπού άρθρου 86 του Συντάγματος (περί παραγραφής) οπότε μια εντατική έρευνα της υπόθεσης πιθανόν να κατέληγε, εκτός των άλλων, και σε απαγγελία κατηγορίας περί απιστίας! Ο κ. Γ.Π., εξάλλου, είχε προβεί, τον ίδιο χρόνο και σε τρία άλλες ύποπτες προμήθειες Ε/Π ΝΗ90 σε θηριώδεις τιμές, αγορά 12 υπερκοστολογημένων Ε/Π APACHCΕ όχι από FMS αλλά από την BOEING, απευθείας και αγορά συστήματος αυτοπροστασίας F-16 πάλι απευθείας, από την RAYTHEON σε τιμή εξωφρενική. Μια λοιπόν τάχιστη και ευσυνείδητη έρευνα και στα τέσσερα αυτά εξοπλιστικά προγράμματα θα έβγαζε «λαγούς» και θα τίναζε Γιαννοσημίτηδες στον αέρα. Ο κ. Κ. Κ., με την παρέα του είχε αποφασίσει την συγκάλυψη.
Όλοι, όμως, ουχί περιέργως, εσιώπησαν. OMERTA!
Σιωπή! ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Αριστερά!

Όϊ, όϊ, μάναμ…
Και δεν φτάνει αυτό. Όταν το 2009 ανήλθε στην εξουσία η Κυβέρνηση Γεωργίου Β΄ Παπανδρέου Γ’ με Υπουργό Άμυνας τον αποτυχόντα σε όλα τα θέματα κ. Ε. Βενιζέλο, ο τελευταίος κάλεσε στο Υπουργείο τους δύο κορυφαίους προκατόχους του κ. Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου, τους απέδωσε τιμές, τους συνεχάρη για το έργο τους και ζήτησε συμβουλές. Βέβαια, ο ΒΕΝΙ δεν είναι αφελής. Είναι πανέξυπνος και γνωρίζει καλώς τον βίο και την πολιτεία των Σημιτογιάννων. Τα γνώριζε ΟΛΑ.
Και ενώ ο Βeni συνέχαιρε, βγήκε στον Τύπο ο τότε ΑΝΥΕΘΑ κ. Παν. Μπεγλίτης, ο οποίος δεν ήταν μέλος της “Κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών” όπως την χαρακτήρισε ο Γ.Β. η ” του σμήνους των μαύρων κοράκων με τα γαμψά νύχια” όπως τις ονόμαζε ο Τ.Π. που τόλμησε να καταγγείλει “κάποιοι έγιναν από τους εξοπλισμούς πλούσιοι , εντός και εκτός του Πενταγώνου. Όποια ντουλάπα της Γεν. Διεύθυνσης εξοπλισμών ν ανοίξεις θα βρεις σκελετούς… Τι το θελε και το λεγε; Οι Ηρωδιάδες έφριξαν. Ουδείς εισαγγελέας συγκινήθηκε. Φίδι που τον έφαγε τον Μπεγλίτη.. Αποδιοπομπαίος.. Τίνος έργα ήσαν λογικά οι σκελετοί; Ποιος ήταν ο αρχιτέκτονας συγκάλυψης του Γιάννου τότε; Σήμερα τι κάνει;
Το 2018 (!!) η υπόθεση ξανάρθε στο προσκήνιο, και δικαστικοί της Εισαγγελίας καταπολεμώντας τη διαφθορά ταξίδευσαν στο Παρίσι για να ελέγξουν τα αρχεία της THALES και να πάρουν κατάθεση από τον κ. M. Josseran. Δεκατρία χρόνια μετά! Troptard, παρά πολύ αργά, λένε στη χώρα του Ρακίνα και του Ντε Γκωλ.
Δύστυχη Ελλάς, pauvre pays…

Ακόμη και ο σπουδαίος ΚΥΡ τους έκραξε από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (2006). Ουδεμία συγκίνηση από την Εξουσία!!!

Ας ευθυμήσουμε για λίγο.
Ο Κυρ-Θόδωρος Πάγκαλος, απωλέσας πλέον κάθε αυτοέλεγχο, συνεχίζει να αρθρογραφεί κάθε Σάββατο στα ΝΕΑ. Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο που το νέο αφεντικό της εφημερίδας, ο κ. Μαρινάκης, του δίνει βήμα. Ίσως να αποτελεί όρο της σύμβασης αγοράς της εφημερίδας από τον πρώην ιδιοκτήτη της κ. Σ. Ψυχάρη. Σας θυμίζω ότι ο τελευταίος, μη διαθέτων ουδέν των προβλεπομένων προσόντων, διορίσθηκε από το ευγενές δίδυμο Σημίτη-Πάγκαλου ως Διοικητής του Αγίου Όρους. Ίσως πάλι το κείμενο Πάγκαλου να απέχει θέση ευθυμογραφήματος.
Στο τελευταίο κείμενό του (Σάββατο 15 Σεπτ.) γράφει: «Το καλλίτερο θα είναι να επιτύχει αυτοδυναμία η ΝΔ και να κάνει ο νέος Πρωθυπουργός άνοιγμα, επιστρατεύοντας γενναιόδωρα όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας» (SIC). Επειδή έχει προηγηθεί φρικτό υβρεολόγιο κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο κυρ-Θόδωρος προσφέρει, κραυγάζοντας, τον εαυτό του στον Μητσοτάκη για να για να βοηθήσει δεδομένου ότι θεωρεί εαυτόν ζωντανή δύναμη.
Δύο όμως παραγράφους πιο πάνω έχει εξαπολύσει ένα ιλαρόν «λιβάνισμα» στον εαυτόν του. Γράφει (SIC). O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ερωτηθείς (1990) από δημοσιογράφους αν θα μπορούσε να συμπεριλάβει στην Κυβέρνησή του και Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ απάντησε (SIC). Γιατί όχι; Αναφέρω συγκεκριμένα τους τ. Υπουργό Οικονομικών κ. Αλέκο Παπαδόπουλο και τον Υπουργό Αναπληρωτή Εξωτερικών Θόδωρο Πάγκαλο…
Έψαξα τ’ αρχεία, τα «έφαγα» μπορώ να πω, και βρήκα δύο δηλώσεις Μητσοτάκη για τον, όντως, εξαίρετο και ικανότατο πολιτικό κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, αλλά ουδεμία για Θεόδωρο. Ο αείμνηστος Επίτιμος ήταν «τσακάλι». Αποκλείεται να μην γνώριζε τι εστί Πάγκαλος. Το επιβεβαίωσε αργότερα όταν έγινε Υπουργός του Σημίτη.
Αντί το 2009 ο κενοκέφαλος Γιωργάκης να πάρει τον Παπαδόπουλο για να του αναθέσει τα οικονομικά, προτίμησε το ολέθριο δίδυμο Λούκας – Παπακωνσταντίνου.

Απολογία.
Ο Θεός δεν έχει θρησκεία. (Μαχάτμα Γκάντι)
Είμαι, κατ’ αρχήν, Έλληνας με όλα τα επακόλουθα, μη πάσχων από αρρωστημένο πατριωτισμό, και μετά χριστιανός, αγνωστικιστής. Έχω μάθει να μην αναμειγνύω πίστη με θρησκεία. Σέβομαι ιερωμένους, όσους με έχουν πείσει ότι πρέπει να τους σέβομαι…
Θα μου πείτε: Τι μας ενδιαφέρουν αυτά που λες ταπεινέ αμαρτωλέ; Καθόλου. Αλλά οφείλω να δώσω μια εξήγηση για όσα κατήγγειλα σε βάρος τριών σεπτών Αρχιερέων για όσα δήλωσαν για το δράμα στο Μάτι. Είπα: Ντροπή τους. Και συνεχίζω να το λέω. Ενόχλησα μερικούς αναγνώστες μου γιατί θεωρούν ότι το ράσο έχει θεϊκή προστασία, όπως οι υπουργοί το άρθρο 86 του Συντάγματος. Τίποτε δεν έχουν. Κυρίως, με ενόχλησε η δήλωση ενός Μητροπολίτη, που θεωρείται σύγχρονος, μορφωμένος, πρωτοπόρος, νεωτεριστής. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Σας μεταφέρω, αυτούσια, κείμενο ενός των κορυφαίων πνευματικών ανθρώπων, του κ. Παντελή Μπουκάλα (Καθημ. 18-08-2018):
«Η πρόσφατη ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσογαίας, που διαβεβαίωσε με αλγεινή οίηση το χαροκαμένο ποίμνιο ότι από την πυρκαγιά στο Μάτι «καμία εκκλησία και κανένα προσκυνητάρι δεν υπέστη την παραμικρή ζημιά, ούτε καν μουντζούρα», θα μείνει μνημείο αθεολόγητης αναλγησίας για όσο θα κρατάει το πένθος: εσαεί. Πρέπει λοιπόν να πιστέψουμε πως οι ουρανοί απέδειξαν την ισχύ τους διαφυλάσσοντας τις πέτρες και τα ξύλα και αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που απανθρακώνονταν; Κι αν αυτό αποτελεί τεκμήριο πως υπάρχει Θεός και είναι παντοδύναμος, τι πρέπει να πιστέψουμε για τις πάμπολλες περιπτώσεις όπου πυρκαγιές, σεισμοί ή πλημμύρες καταστρέφουν και ναούς; Ότι δεν υπάρχει Θεός; Ή ότι δεν είναι παντοδύναμος;».
Η φρικτή αυτή δήλωση δεν ενόχλησε ούτε τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ούτε την Ιερά Σύνοδο, ούτε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο! Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.
Θα σταματούσα εδώ αν δεν μου έστελνε ένα mail ένας φίλος γιατρός της στήλης, εξαιρετικός επιστήμων σε μεγάλο Αθηναϊκόν Νοσοκομείον ο οποίος πιστεύει και εφαρμόζει την αρχή του Πλάτωνα «Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής πανουργία φαίνεται». Τι μας γράφει λοιπόν ο σπουδαίος επιστήμων, γιατρός; Ο Σεβασμιότατος Νικόλαος υπήρξε ήρωας και ενός άλλου επεισοδίου δείγμα ακραίου φανατισμού Προ διετίας ο Δήμος Μεσογαίας (;) αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να ιδρύσει στην περιοχή του αποτεφρωτήριο νεκρών, σύμφωνα με σχετικό Νόμο της Κυβέρνησης. Εξέτασε πολλούς παράγοντες για το θέμα και αποφάσισε ουτοπώς.
Ο Νικόλαος πληροφορηθείς το γεγονός εξεμάνει, οργίσθηκε, ταράχθηκε σφοδρά. Είναι κατά της αποτέφρωσης απειλώντας τους επιθυμούντας πολίτες Χριστιανούς ότι τους περιμένει η κόλαση αν αποφασίσουν τοιούτον. «Δεν θα γίνουν δεκτοί στη Δευτέρα παρουσία!» Ο νεωτεριστής Μητροπολίτης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να απειλούνται, να τρομοκρατούνται. Πρέπει να είναι γενναίοι και εύψυχοι. Το ελεύθερον, εύψυχον, έλεγαν οι Αρχαίοι. Μάζεψε όλους τους θρησκευτικούς συλλόγους της περιοχής και τις θεούσες και πολιόρκησε το Δημαρχιακό Μέγαρο. Έντρομοι Δήμαρχος και Σύμβουλοι συνήλθαν αμέσως και ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΩΣ την ακύρωση της πρώτης απόφασης. Δεν φοβήθηκαν, βέβαια, την οργή των Αγιοτάτων ούτε την κόλαση. Μη χάσουν τις ψήφους των πολιτών φοβήθηκαν.
Ο Σεβασμιότατος επενέβη για κατάλυση Νόμων και Κράτους στο οποίο είναι υπάλληλος. Από το Κράτος εισπράττει το μισθό του. Αγνοεί ότι ο Χριστός δίδαξε «ουκ ήλθον καταλύσαι αλλά συμπληρώσαι». Αυτά μου έγραψε ο καλός γιατρός, τα ασπάζομαι και τον συγχαίρω.
Η εκκλησία είναι η οδυνηρή έκφραση της παρακμής, παρ’ότι είναι το μόνο τμήμα της κοινωνίας που δεν έχει κομματικοποιηθεί ακόμη (Χρ. Γιανναράς – Κ 05.05.17)

 


Μια φωτογραφία = χίλιες λέξεις.
Η παραπάνω φωτογραφία έχει τραβηχτεί, όπως φαίνεται, μπροστά στο περίπτερο του Υπουργείου Άμυνας, στη ΔΕΘ.
Μπροστά στους επισημοανεπίσημους (Πρωθυπουργός, Καμμένος, Ρήγας, Αρχηγοί Επιτελείων, ανθρώπους της έκθεσης, άνδρες ασφαλείας, περαστικούς, κομματικούς και άλλους αγνώστων στοιχείων) βλέπουμε επτά (7) οπλισμένους, με καλυμμένα πρόσωπα, άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων. Σχέτος σουρεαλισμός.
Ένα πλήθος αμήχανο, άτακτο, εκτός κανόνων.

Αξιωματικοί και Υποψηφιότητες.
Το προεκλογικό καζάνι βράζει αλλά βλέπω επώνυμους και περιώνυμους Στρατηγούς, Ναυάρχους, Πτεράρχους να μένουν έξω από τις λίστες.
Βασικά, οι πολιτικοί δεν τους θέλουν γιατί νιώθουν μειονεκτικά αλλά και οι ίδιοι δεν κινούνται … πολιτικά. Κάνουν θόρυβο. Μιλάω, ιδιαίτερα, για τον αγαπητό μου στρατηγό τ. Α/ΓΕΕΘΑ κ. Μιχάλη Κωσταράκο. Easy boys…
Ανεξάρτητα όλων φρονώ ότι μέσα στη Βουλή πρέπει να υπάρχουν 5-6 βετεράνοι όταν οι δικηγόροι είναι 80, οι μηδέποτε εργασθέντες ξεπερνούν τους 30 και οι συνδικαλιστές τους 30.

Απορίες.
Ποια είναι η κατάσταση, το status για να το πω αγγλιστί, των Κέντρων Εκπαιδεύσεων που καταργήθηκαν, υπάρχουν και δεν υπάρχουν; Διατηρείται προσωπικό, χωρίς λόγο, γιατί βουλευτές και πολιτικοί παράγοντες επιμένουν; Πάλι η αλίευση ψήφων προηγείται ενώ έπεται η ανάγκη προσωπικού σε μάχιμες Μονάδες;
Μπορεί οι σφυγμομετρήσεις να δείχνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης επικρατεί σε δημοφιλία του κ. Τσίπρα κατά πέντε μονάδες αλλά προηγείται πάντα ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 57%. Αυτό το βλέπουν οι μεγάλοι ηγέτες μας; Δεν φιλοτιμούνται λιγάκι να διορθώσουν το προφίλ τους, να δώσουν ελπίδες στους πολίτες;
Από τα 14 ακριβοπληρωμένα ελικόπτερα (του Γιάννου) ΝΗ-90 ίπτανται μόνο δύο (!!!). Το ένα, μάλιστα, «αράζει» στη Σύρο με ετοιμότητα επέμβασης, σε διάθεση του Υπουργείου Υγείας. Τις πταίει; Τι θα γίνει επιτέλους; Σημειώνω, για την ιστορία, ότι τρία (3) Ε/Π πλήρως εξοπλισμένα, υγειονομικά, «λιάζονται»; Μη πτήσιμα, προς δόξαν Πολάκη ο οποίος, βέβαια, έτσι τα παρέλαβε από Κουρουπλή, ο οποίος έτσι τα παρέλαβε από Βορίδη, ο οποίος έτσι τα παρέλαβε από……. Πλήρης αφασία!
Αν σας πληροφορήσει κάποιος ότι υπάρχει δημόσιος λειτουργός, υπάλληλος που λαμβάνει μηνιαία αποζημίωση πολλαπλώς μεγαλύτερη αυτή του Α/ΓΕΕΘΑ ασφαλώς θα μειδιάσετε. Και όμως. Ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνομιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) λαμβάνουν αντιστοίχως 4.300, 3.400€ μηνιαίως. Έρρωσθε!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016