Με σημαντική χρονοκαθυστέρηση το ΓΕΑ “ξύπνησε” και θυμήθηκε να ενημερώσει για την ελληνοαμερικανική συνεργασία νότια της Κρήτης! Γράψαμε χθες σχετικά στο Militaire.gr. Στο ΓΕΑ θα πρέπει να καταλάβουν ότι το να “γκρινιάζουμε” μόνο για την επιθετική επικοινωνιακή πολιτική της Τουρκίας δεν αρκεί. Κάτι θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς! Όταν λοιπόν κάνεις συνεργασία με τους Αμερικανούς την περασμένη Πέμπτη στη νότια Κρήτη και σε περιοχή που η Τουρκία “κάνει παιχνίδια”  δεν το κρατάς στο συρτάρι σου μέχρι το βράδι της Δευτέρας. Αυτά οι σύμβουλοι του κ.Μπλιούμη ,του Α/ΓΕΑ, εντός και εκτός ΓΕΑ, θα πρέπει να του τα μάθουν,στο δεύτερο χρόνο της θητείας του. 

Η καθυστερημένη ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, πραγματοποιήθηκε, νότια της Κρήτης, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με αεροσκάφη του αμερικανικού Αεροπλανοφόρου Dwight D. Eisenhower.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέσθηκαν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων, ημέρα και νύχτα.

Η ΠΑ συμμετείχε με αεροσκάφη F-16 Block 52+ και F-16 Block 52+ Advanced από την 115 και την 116 Πτέρυγα Μάχης, ενώ από το αεροπλανοφόρο αεροσκάφη F-18 USN.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016