Πληροφορίες της ιστοσελίδας iefimerida  αναφέρουν ότι το ελικόπτερο που θα μετέφερε τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή,από τη Στρογγύλη, καθηλώθηκε για μισή ώρα λόγω τουρκικών παραβιάσεων στη περιοχή.

Πηγές του ΓΕΑ αναφέρουν ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην απογείωση, παρά το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή πετούσαν δύο F-16 των Τούρκων. Αυτό που συνέβη είναι ότι από επίγειο σταθμό ραντάρ των Τούρκων, έγιναν κλήσεις προς το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Ναυτιλίας, στις οποίες έλεγαν το γνωστό “ποίημα” περί πτήσεως σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι Τούρκοι καλλιεργούν συστηματικά την εικόνα της ισχυρής δύναμης που ελέγχει και διεκδικεί τα πάντα. Όχι ότι είχαν σταματήσει να το κάνουν, αλλά το τελευταίο διάστημα αυτό εκδηλώνεται με ιδιαίτερη ένταση. Πρόκειται για σχέδιο που εξελίσσεται ή για νευρικότητα από τα πολλά ανοιχτά μέτωπα; Πολύ σύντομα το ερώτημα θα απαντηθεί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016