Τα αμερικανικά F-22 που για τρεις ημέρες είχαν μετασταθμεύσει από την Γερμανία, στην αεροπορική βάση της Λάρισας, απογειώθηκαν την Δευτέρα, αλλά όχι μόνα τους. Τα υπερσύγχρονα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, απογειώθηκαν μαζί με τρία αεροσκάφη της ΠΑ, σ΄ ένα εκ των οποίων χειριστής ήταν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.

Τα F-22 και τα F-16, πέταξαν σε σχηματισμό για αρκετή ώρα, στην ευρύτερη περιοχή. Η πτήση είχε περισσότερο χαρακτήρα συμβολικό. Μία επιβεβαίωση της αγαστής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

Θα πείτε ότι οι συμβολισμοί δεν μας αρκούν. Είναι σωστή η διαπίστωση. Καλό θα ήταν κάποια στιγμή το πολύ καλό κλίμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Αθήνας, ειδικά στον αμυντικό τομέα να μεταφραστεί και σ΄ ένα πακέτο ουσιαστικής αμυντικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ανόλογο μ΄ αυτά που έχουν δοθεί σε άλλες χώρες της περιοχής.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016