Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Στη Χιλή γίνεται εξέγερση αλλά δεν έχει Γκουαϊδό και δεν ασχολούμαστε; Άγριες συγκρούσεις

Στη Χιλή γίνεται εξέγερση αλλά  δεν έχει Γκουαϊδό και δεν ασχολούμαστε; Άγριες συγκρούσεις

Για τη Βενεζουέλα τα ελληνικά ΜΜΕ αφιέρωναν πολλές σελίδες -τα έντυπα- και πολλά λεπτά τα ηλεκτρονικά για να πληροφορήσουν το ελληνικό κοινό για τις ταραχές που γίνονταν στην χώρα. Δεν θα ήταν κακό αν παρείχαν ανάλογη πληροφόρηση για ανάλογα γεγονότα απ΄ όλο τον πλανήτη…

Ο Γκουαϊδό, που είχε αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της Βενεζουέλας, χωρίς όπως αποδείχτηκε να ΄χει λαϊκή υποστήριξη είχε γίνει ο “δικός μας άνθρωπος”! Η κυβέρνηση δε μόλις εκλέχθηκε έσπευσε να τον αναγνωρίσει! Τσάμπα η αναγνώριση…

Για τη Χιλή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη κοινωνική εξέγερση και στους δρόμους γίνονται αγριότητες η σιωπή είναι εκκωφαντική! Ίσως επειδή οι “οικονομικοί της δείκτες” είναι από κάποιους…αξιοζήλευτοι. Το ανθρώπινο κόστος που έχει πληρωθεί για τα νούμερα στα πινακάκια δεν απασχολούν. Το πρόεδρο της Χιλής πάντως μάλλον θα έχουν αρχίσει να τον προβληματίζουν.

Προς το παρόν η βία στους δρόμους της πρωτεύουσας της Χιλής κλιμακώνεται…

 

Ένας εισαγγελέας στη Χιλή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει την έγκριση δικαστηρίου προκειμένου να διενεργήσει έρευνα σε βάρος 14 αστυνομικών που φέρονται ότι βασάνισαν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των ταραχών των τελευταίων τριών εβδομάδων στη χώρα.

Ο Μανουέλ Γκουέρα, ο εισαγγελέας του Ανατολικού Σαντιάγο, είπε ότι η έρευνα αφορά δύο διαφορετικές υποθέσεις την περίοδο που στην πρωτεύουσα είχε κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η μία από αυτές σχετίζεται με τις ενέργειες 12 αστυνομικών στο Νουνόα, ένα προάστιο του Σαντιάγο όπου οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και οργάνωσαν αλλεπάλληλες νυχτερινές, ειρηνικές διαδηλώσεις σε μια κεντρική πλατεία, είπε ένας εκπρόσωπος του εισαγγελέα. Η πηγή αυτή δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Η δεύτερη υπόθεση είναι εκείνη δύο αστυνομικών που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν έναν νεαρό, δεμένο με χειροπέδες, στο προάστιο Λα Φλορίδα.

Οι πρόσφατες ταραχές, με αφορμή το αυξημένο κόστος διαβίωσης, ήταν από τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στη Χιλή μετά το τέλος της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990). Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 1.659 διαδηλωτές και 800 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 7.000 προσήχθησαν, σύμφωνα με τις αρχές και με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης