Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor’s (S & P) επιβεβαίωσε την αξιολόγηση BBB- / A-3 για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κυβερνητικό χρέος σε εθνικό και ξένο νόμισμα, καθώς και τις σταθερές προοπτικές, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Ρουμανίας, που δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agerpres.
«Η απόφαση της S & P να διατηρήσει τη σταθερή προοπτική στην περίπτωση της Ρουμανίας είναι δίκαιη, διότι αναγνωρίζει και επιβεβαιώνει την τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα της Ρουμανίας. Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει τόσο το άνοιγμα της ρουμανικής κυβέρνησης στο διάλογο, όσο και την εγκυρότητα των δημοσιονομικών μεγεθών και των δημοσιονομικών μέτρων που έχουν υιοθετηθεί», υπογράμμισε, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών Εβγκέν Τεοντοροβίτσι.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016