Σκοπιανό: Ο ανύπαρκτος “εθνικός διχασμός” που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει!

Παρακολουθώντας τις πρωϊνές ενημερωτικές εκπομπές χθες, δύο πράγματα μας έκαναν εντύπωση.

Το πρώτο ότι κανένας από τους πολιτικούς που ήταν καλεσμένοι στα κανάλια δεν είπε μια έστω κουβέντα για τη θλιβερή επέτειο των Ιμίων.

Το δεύτερο ότι σε μια τέτοια μέρα η λέξη που κυριαρχούσε στις “πολιτικές συζητήσεις” της μικρής οθόνης, ήταν ο διχασμός! Αυτή τη φορά διχασμός για Σκοπιανό!

Δεν γνωρίζουμε γιατί κάποιοι επιμένουν τις τελευταίες ημέρες να θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε διχασμένοι! Όλοι μας συζητάμε το θέμα των Σκοπίων, με τους φίλους, τους γνωστούς, τους συναδέλφους και τις παρέες μας. Όλοι έχουμε την άποψή μας που δεν συμπίπτει υποχρεωτικά με του συνομιλητή μας. Αλλά δεν έχουμε διαπιστώσει, ούτε έχουμε νιώσει …διχασμένοι!

Διχασμό μπορεί να επιθυμούν οι πολιτικοί μας, για να “χτίσουν” την καριέρα τους. Και κάνουν ότι περνά από το χέρι τους και το μυαλό τους για να επιβάλουν το κλίμα διχασμού:

• Διχασμός είναι να λες πως το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν συγκέντρωση…ακροδεξιών! Φυσικά και δεν ήταν. Η θλιβερή μειοψηφία των ακροδεξιών επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τη συγκέντρωση , όπως εκμεταλλεύθηκε παλαιότερα και τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, μην ξεχνιόμαστε. Άλλο αυτό κι άλλο να χαρακτηρίζεις το συλλαλητήριο “ακροδεξιά σύναξη”.

•Διχασμός είναι επίσης να “βαφτίζεις” το συλλαλητήριο …αντικυβερνητική διαδήλωση, επειδή έτσι σε βολεύει.

•Διχασμός είναι να μετράς τον πατριωτισμό κάποιου από το αν θα πάει ή δεν θα πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Θα υπάρξουν πάρα πολλοί πατριώτες σ΄ αυτό. Οι περισσότεροι… Θα υπάρχουν όμως και κάποιοι που τους παριστάνουν. Πατριώτες είναι και οι περισσότεροι απ΄ όσους έχουν αποφασίσει να μην συμμετάσχουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους κι έχοντας τη δική του άποψη.

•Διχασμός είναι να κοιτάς πίσω στην ιστορία όχι για να μάθεις και να μην κάνεις τα ίδια λάθη, αλλά για να ΄ χεις …επιχειρήματα στο τηλεοπτικό πάνελ που είσαι καλεσμένος! Κομματικά επιχειρήματα…

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κανένας διχασμός στον κόσμο. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις για το πως μπορεί να λυθεί το Σκοπιανό. Η δουλειά των πολιτικών, για την οποία πληρώνονται αρκετά καλά, είναι να βρουν τη καλύτερη λύση και να μην παριστάνουν τους διχασμένους! Γιατί το πιο παράδοξο και συνάμα τρομακτικό, είναι ότι “κοκορομαχούν” , όλη μέρα κάθε μέρα για κάτι στο οποίο οι περισσότεροι έχουν την ίδια ακριβώς άποψη!!!

Ας σοβαρευτούν επιτέλους! Δεν είναι μόνο το χαστούκι των Ιμίων που ακόμη πονά, μετά από 22 χρόνια. Οκτώ χρόνια κρίσης τίποτα δεν έμαθαν;