Έως τα μέσα Ιουλίου οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με εναλλακτική- αλλά όχι πιθανότερη- εναλλακτική τα τέλη Αυγούστου. Δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός, που δείχνει όμως να έχει λάβει τις περισσότερες αποφάσεις του για τα πρόσωπα.

Όπως γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr “μπορεί η κασετολογία και το σιωπητήριο που επέβαλε το Μαξίμου γύρω από τον ανασχηματισμό να «πάγωσε» τις συζητήσεις, ωστόσο στο παρασκήνιο οι επερχόμενες αλλαγές στην κυβέρνηση είναι το προσφιλές θέμα ενασχόλησης των υπουργών και των «γαλάζιων» βουλευτών.

Η ώρα των αλλαγών, μάλιστα, δείχνει να φτάνει, καθώς ο πιθανότερος χρόνος πραγματοποίησης του πρώτου ανασχηματισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο χρόνος λίγο πριν, λίγο μετά από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, στις 7 Ιουλίου. Δεν είναι μάλιστα λίγοι όσοι τον προσδιορίζουν κοντά στις 15 Ιουλίου, πριν δηλαδή τα «μπάνια του λαού», όπως λέγαμε την εποχή πριν τον κορονοϊό.

Υπουργοί και Κοινοβουλευτική Ομάδα βρίσκονται πλέον σε νευρική κρίση, ενώ είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνδέσει διορθωτικές κινήσεις του στον ανασχηματισμό με το Ταμείο Ανάπτυξης της ΕΕ και τις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας σε σχέση με αυτό. Τελευταίες διαρροές, μάλιστα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ως συντονιστής στο οικονομικό και αναπτυξιακό επιτελείο ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, αποδίδοντας μάλιστα την έκθεσή του τελευταίως στη δημοσιότητα σε αυτή ακριβώς την εξέλιξη”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016