Η ανάδειξη των  σύγχρονων προκλήσεων σχετικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εθνικές και κρίσιμες υποδομές και συνολικά η κοινωνία,  αλλα και, αντιστοιχα, των  σύγχρονων εξελίξεων στο τομέα των τεχνολογιών που αναπτύσσονται για την ασφάλεια., ειναι το βασικό περιεχόμενο του 6ου  Συνεδρίου Security Project – που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα   στην Αθήνα.

Πρόκειται συνοπτικά για την ετήσια συνάντηση των Επαγγελματιών και Ειδικών στην Ασφάλεια και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο και σημαντικότερο συνεδριακό event για το management, τις υπηρεσίες και τις τεχνολογίες security στην Ελλάδα, με σημαντικούς ομιλητες αλλά και  Workhsops.

Όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών, του προσωπικού, της εκπαίδευσης, των τεχνολογικών λύσεων και των προϊόντων ασφάλειας μπορεί και πρέπει να κάνει ουσιαστικά τη διαφορά και αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις απαιτήσεις των καιρών, που σχετίζονται με την προληπτική ασφάλεια έναντι των σύγχρονων απειλών και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κάθε μορφής και κλίμακας.

Το  6ο Συνέδριο Security Project  – που έγινε στο Wyndham Grand Hotel, στην Αθήνα  και διοργανώθηκε από την Smart Press και το περιοδικό Security Manager – διακρίνεται  σε 2 θεματικές ημερίδες: Την 1η ημέρα – Παρασκευή 16 Μαρτίου –  έγινε το Security Manager Forum, ενώ την 2η ημέρα  Σάββατο 17 Μαρτίου έγινε η ημερίδα Security Technology Day.

– Ειδικότερα κατά την 1η ημέρα του Συνεδρίου διοργανώθηκαν παρουσιάσεις και συζητήσεις που ανέδειξαν τις σύγχρονες προκλήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εθνικές και κρίσιμες υποδομές, οι επιχειρήσεις και οργανισμοί κάθε μεγέθους και κατηγορίας αλλά και ευρύτερα οι πολίτες και η κοινωνία. Αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά που συναντάμε στις νέες μορφές τρομοκρατίας και εξτρεμισμού, στο οργανωμένο έγκλημα στο κυβερνοέγκλημα, αλλά και τη μικρή και μεσαία εγκληματικότητα.

Ειδικοί επιστήμονες, υψηλόβαθμα στελέχη σωμάτων ασφάλειας, θεσμικοί φορείς και επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης της ασφάλειας, δίνοντας έμφαση στο θέμα της αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών, των τεχνολογιών, της εκπαίδευσης και των διαδικασιών που εφαρμόζονται προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο προστασίας των εγκαταστάσεων, των υποδομών, των πληροφοριών, των περιουσιακών στοιχείων και φυσικά των ανθρώπων .

– Κατά την 2η ημέρα του Συνεδρίου, ειδικοί και στελέχη εταιριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν τις σύγχρονες εξελίξεις στο τομέα των τεχνολογιών που αναπτύσσονται για την ασφάλεια.Οι ομιλητές προσέγγισαν  τη διαχείριση τεχνολογικών έργων και υπηρεσιών με κριτήριο την ενίσχυση της ποιότητας σε όλο το κύκλο υλοποίησης ενός έργου, από την προμήθεια των υλικών μέχρι την εγκατάσταση και την υποστήριξη.

Τομείς όπως τα video analytics και οι έξυπνες λειτουργίες ανάλυσης της εικόνας με την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης, η έγχρωμη επιτήρηση σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού, η ασύρματη τεχνολογία, η υιοθέτηση των τάσεων του cloud, του IoT και του mobility στα συστήματα ασφάλειας, η ενοποίηση όλων των λειτουργιών που αποτελεί τη βασική κατεύθυνση της παγκόσμιας αγοράς και πολλά άλλα θεματικά αντικείμενα σχετικά με τις τεχνολογίες στην ασφάλεια,  αποτέλεσαν τον πυρήνα του περιεχομένου του προγράμματος της 2ης ημέρας του Security Project.

Παράλληλα λειτούργησε  έκθεση  εταιριών, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον τομέα των υπηρεσιών και λύσεων για την ασφάλεια, προκειμένου να ενημερωθούν «πρόσωπο με πρόσωπο» για τις δραστηριότητες τους και γενικότερα για όλες τις εξελίξεις στο χώρο.Στη διοργάνωση του 2017, το Security Project προσέλκυσε περισσότερους από 800 επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 40 ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες για τις προκλήσεις και τους κινδύνους της εποχής, τη διαχείριση και διοίκηση έργων ασφάλειας και φυσικά το σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας και των συστημάτων.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016