“Υπάρχουν στοιχεία για εγκληματική ενέργεια, υπάρχουν στοιχεία για εμπρησμούς”, υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στην συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη. Ο κ.Τόσκας δεν θέλησε να προσδιορίσει ποιοι και γιατί μπορεί να έκαναν ένα τέτοιο έγκλημα και αρκέστηκε να πει πως οι έρευνες της πυροσβεστικής συνεχίζονται.

Για την Πεντέλη επικαλέστηκε τα στοιχεία των δορυφόρων τα οποία παρουσιάστηκαν από τον Πλωτάρχη του ΠΝ Γεώργιο Μαντζούρη, για να υποστηρίξει ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι αποδίδεται σε εμπρησμό.

Είπε πως έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε δεκτή, επειδή όπως του είπε “τώρα είναι η ώρα της μάχης”.

Οι Αρχηγοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απέδωσαν το μέγεθος της τραγωδίας στις ακραίες καιρικές συνθήκες και είπαν ότι έγινε ότι ήταν δυνατόν για την αντιμεώπισή της.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016