Διαξιφισμοί 

22 Ιουλίου

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              από τον Κων. Φράγκο

Νευρικότης, ανησυχία, αμηχανία, ανασφάλεια

 • Διακρίνει εύκολα κανείς, όπως με πληροφορούν, να κυριαρχούν στα στελέχη των ΕΔ.
 • Θα γίνει ΚΥΣΕΑ, δεν θα γίνει; Η ηγεσία θα παραμείνει; Θα γίνουν κρίσεις εις βάθος;
 • Φρονώ ότι, ο πολλά υποσχόμενος νέος, ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος πρέπει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την κατάσταση με μια δήλωση.
 • Φαινόμενα που προανέφερα δεν πρέπει να υφίστανται τέτοια εποχή! Τα στελέχη ν’ αφεθούν ήσυχα, ώστε ν’ ασχοληθούν απερίσπαστα στα καθήκοντά τους.
 • Μια συγκρατημένη και ελεγχόμενη ανησυχία πρέπει να υπάρχει, βέβαια, για τα τεκταινόμενα στον Έβρο, το Ανατολικό Αιγαίο και την Κύπρο.
 • Επίσης για κάποιες «πονηρές» αβλαβείς – ανεβλαβείς διελεύσεις. Δώσε θάρρος στο χωριάτη….  Σε λίγο θα δούμε τουρκική φρεγάτα να κάνει «αβλαβείς» ελιγμούς στο λιμάνι Μουνυχίας (Μικρολίμανο) του Πειραιά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΕΘΑ κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο

 • Μαζί με πολλές ευχές για την επιτυχία της αποστολής του, στα καθήκοντά του του υπενθυμίζω τέσσερις πολύτιμες και αναμφισβήτητες ρήσεις – κανόνες:
 • Δεν είν’ εύκολες οι θύρες*

εάν η χρεία τες κουρταλή…

Διονύσιος Σολωμός – Εθν. Ύμνος

(* ΕΕ, ΝΑΤΟ, Διεθνές Δίκαιο)

 • Εάν χρειασθεί να πολεμήσουμε, θα είμαστε μόνοι μας

Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης, μέχρι προχθές

Α/ΓΕΕΘΑ, ΥΕΘΑ

 • Εάν δεν έχεις νύχια να ξυστείς μόνος σου, μην περιμένεις άλλον

να το κάνει.

Θ. Κολοκοτρώνης

 • Σε μια διαπραγμάτευση υφίσταται δίκαιο όταν οι αντίπαλες πλευρές είναι ισοδύναμες. Αλλιώς ο ισχυρός επιβάλλει το δικό του.

Θουκυδίδης

 • Δύο κορυφαίοι σκιτσογράφοι μας, όπως ο περισσότερος κόσμος που δεν έχει τσίμπλες στα μάτια, το είδαν. Η Πολιτεία, οι Ταγοί, οι ηγέτες; Συμπέρασμα: Βήμα ταχύ, στον ελάχιστο εναπομείναντα χρόνο, για αντιμετώπιση των κραυγαλέων, υπαρχόντων προβλημάτων της Άμυνας. Γενικός συναγερμός, για να επιβιώσουμε, για να επιβιώσουμε, για να μην ταπεινωνόμαστε κι’ άλλο. Όχι άλλη μακαριότητα και ψευδαισθήσεις…
 • Του συνιστώ να μελετήσει το μνημόνιο – βόμβα των τ. Αρχηγών (Καθημ. 07-04-19).

 

 

Τι σας κρατάει ξάγρυπνο τη νύχτα κ. Πρωθυπουργέ;

 • Kατά την ενημερωτική επίσκεψή του, στο Υπουργείο Άμυνας, ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης, (Πέμπτη 18 Ιουλίου) έκανε την παρακάτω ερώτηση στους τέσσερις Αρχηγούς Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ). Τι σας κρατάει ξάγρυπνο την νύκτα κ. Αρχηγέ;
 • Οι Αρχηγοί έδωσαν grosso-mondo, απλές-λιτές, σύντομες απαντήσεις οι οποίες, φαίνεται, δεν άφησαν ασυγκίνητο, τον νέο Πρωθυπουργό. Εικάζω ότι τον «τάραξαν» ελαφρώς.
  • Συγκεκριμένα, θ’ αναφερθώ μόνο στον ικανό και άξιο Α/ΓΕΣ Αντ/γο κ. Γ. Καμπά ο οποίος, κατά πληροφορίες, κοντά στ’ άλλα (αξιοποίηση υπαρχόντων μέσων, ίδια Ε/Π, πυρομαχικών κ.λπ.) ανέφερε τα της απίσχνανσης των μονάδων των πρόσω λόγω αδυναμίας στελέχωσης, ελλείψεως προσωπικού. Και ο νοήμων Α/ΓΕΣ σταμάτησε.
 • Ο κ. Μητσοτάκης σιώπησε. Δεν τον ρώτησε, απ’ ότι έμαθα, γιατί συμβαίνει το τελευταίο. Αν το έκανε θα μάθαινε ότι η αδυναμία αυτή οφείλεται βασικά σε μια άφρονα και καθόλου πατριωτική πράξη του τότε ΥΕΘΑ κ. Ευαγγέλου Μεϊμαράκη ο οποίος εντελώς ασυνείδητα και χωρίς να ρωτήσει καν τον Αρχηγό μείωσε τη θητεία (2009) για ψηφοθηρικούς λόγους. Αυτά πληρώνουμε σήμερα πέραν του ότι ο ανεπαρκής αυτός Υπουργός δεν έδωσε μια δεκάρα για τη συντήρηση του υλικού το οποίο είχε εγκαταλειφτεί. Σήμερα εισπράττει τις συνέπειες των εθνικών πράξεών του απολαμβάνοντας τον γαλακτοφόρο θώκο στις Βρυξέλλες. Ακολούθησε, βέβαια, ο κ. Βενιζέλος, ως ΥΕΘΑ, που ολοκλήρωσε τον όλεθρο.
 • Μετά απ’ αυτά και με σεβασμό προς τον θώκο, θα ρωτήσω τον κ. Πρωθυπουργό.
 • Μήπως σας κρατάει κάτι ξάγρυπνο την νύκτα, αναφορικά με την Άμυνα, κ. Πρωθυπουργέ;
 • Θα προσθέσω και κάτι άλλο που ίσως δεν πληροφορήθηκε ο κ. Πρωθυπουργός. Τα κενά στις συνοριακές μονάδες οφείλονται και στο ότι το Κράτος της Αθήνας κρατάει στην ακριτική περιοχή Αττικής εκατοντάδες οπλίτες θητείας, τέκνα της ελίτ ή εξυπηρετήσεις ρουσφετιών  με εντολή του εκάστοτε ΥΕΘΑ που είναι και ο αποδέκτης αιτημάτων ή απαιτήσεων… Ζήτω το Έθνος.

Ο κ. Μητσοτάκης η Αμυντική Βιομηχανία και το φρόνημα των στελεχών

Όπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,

Κ. Καβάφης – “Η Πόλις”

 • Ο κ. Πρωθυπουργός, αποχωρώντας τόνισε την ικανοποίησή του γιατί, όπως διαπίστωσε, το φρόνημα και ηθικό των στελεχών παραμένει υψηλά την 10ετή κρίση… Η καρδούλα και η τσέπη τους το ξέρει. Οι πρώτοι που καταληστεύθηκαν ήταν οι στρατιωτικοί. Παρέμειναν, γιατί θεωρούνται «ανθεκτικοί» χωρίς καμμία μέριμνα για «μερική αποκατάσταση» των  ζημιών.  Δύσκολα έχεις ηθικό με άδειο στομάχι και βασανιστικές οικογενειακές υποχρεώσεις. Ο πολιτικός κόσμος υπέστη μείωση των απολαβών και προνομίων του κατά 1 σεντς  κ. Πρωθυπουργέ; Η προστασία του συνδικάτου.
 • Όσον αφορά την Αμυντική Βιομηχανία, η κατάρρευση δεν θα σταματήσει εφόσον στις διοικήσεις τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, διορίζονται κομματικά ρετάλια και όχι τεχνοκράτες. Γνωρίζετε, έτσι για την ιστορία ότι ο κ. Μεϊμαράκης είχε διορίσει στην ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΓΔΑΕΑ οδοντιάτρους, φροντιστηριάρχες, αγροφύλακες κομματικούς του και ο κ. Παπαντωνίου ένα Επόπτη Λαχαναγοράς; Γνωρίζετε ότι η μοναδική Κρατική Αυτοκινητοβιομηχανία η ΕΛΒΟ πτώχευσε λόγω κακοδιοίκησης και σήμερα τελεί, υπό εκκαθάριση από τις 15 Ιουλίου  2014, επί 5 χρόνια, και δεν εκκαθαρίζεται γιατί δεν συμφέρει μερικούς; Γνωρίζετε, επί πλέον, ότι περιμένουν, αν περιμένουν, χιλιάδες αυτοκίνητα των Χωρών του Κόλπου για να τα εκσυγχρονίσει η ΕΛΒΟ που παραμένει κλειστή ενώ μετατάσσουν το έμπειρο προσωπικό της;
 • Πλατύασα, το ξέρω, αλλά πρέπει να κάνετε κάτι ΤΩΡΑ κ. Πρωθυπουργέ, πριν είναι αργά.

Γενικός Γραμματέας ΥΕΘΑ

 • Το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει Γενική Γραμματεία. Το ρόλο αυτό έχουν οι Αρχηγοί Κλάδων. Ξεκάθαρο.
 • Η νέα Κυβέρνηση, προφανώς για να ενισχύσει τη διοικητική δομή του Στρατεύματος, διόρισε εκεί τον γνωστό από την εποχή Κυβέρνησης των Σαμαρομπένηδων, κ. Αντώνη Οικονόμου, δικηγόρο, ως Γενικό Γραμματέα. Αμέσως και γρήγορα και πριν δημοσιευθούν οι αρμοδιότητες του Υπουργού – ΥΦΕΘΑ έγινε ανάθεση αρμοδιοτήτων στον κ. Οικονόμου (ΦΕΚ 123Α/17 Ιουλίου 2019).
 • Συντονισμός των Γενικών Διευθύνσεων Υπουργείου και των Γενικών Επιτελείων των τριών Κλάδων (!!!) των ΕΔ.
 • Ο νέος Γ.Γ. είναι και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, του κλίματος του κ. Αντώνη Σαμαρά. Καλή επιτυχία.

Και μια διάψευση

 • Το Σάββατο κυκλοφόρησε η φήμη στο Υπουργείο Άμυνας και στα πέριξ ότι επανέρχεται στο Υπουργείο Άμυνας ως σύμβουλος του κ. Υπουργού ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, alter ego  του κ. Σαμαρά την εποχή των Σαμαρομπένηδων. Η είδηση διαψεύσθηκε εντός ολίγων ωρών.
 • Ερώτημα: Γιατί το Κόμμα δεν αφήνει Υπουργό, Υφυπουργό και Επιτελάρχες να κάνουν τη δουλειά τους; Γιατί τους υπονομεύει;

Σύμβουλος Εθν. Ασφαλείας του Πρωθυπουργού

 • Εδώ πρέπει να κάνουμε μια διευκρίνηση: Άλλο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού και άλλο Συμβούλιο Εθν. Ασφαλείας, ως μικρό συμβουλευτικό Σώμα το οποία είχε υποσχεθεί ο κ. Π. Καμμένος το 2015 αλλά το λησμόνησε..
 • Αποφασίσθηκε, λοιπόν, από το ΚΥΣΕΑ (20.7.19) η καθιέρωση τέτοιας θέσης. Ο Νίξον είχε τον Κίσιτζερ, ο Κάρτερ τον Μπρεζίνσκι, ο Μπούς την Κοντολίζα και ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τον… (?)…
 • Πολλά ονόματα συζητούνται: Στρατηγός Μ. Κωσταράκος, Πτέραρχος Βαγγέλης Γεωργούσης…,Ναύαρχος Διακόπουλος, Στρατηγός Χ,Ψ…
 • Ένα κρυφό χαρτί για τον Πρωθυπουργό είναι ο Α/ΓΕΑ Πτέραρχος κ. Χρ. Βαΐτσης τον οποίο πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης είχε επιλέξει ως προσωπικό του στρατιωτικό σύμβουλο. Ο Πτέραρχος είναι κορυφαίος Αξιωματικός, μετριοπαθής και νομίζω εξαιρετικά κατάλληλος. Τελευταία, όμως, είχε τορπιλισθεί άγρια από την Σαμαρική “παράγκα”. Ίδομεν

Και με το φως των Λύκων Επανέρχονται

(Ζυράνα Ζατέλη 1993)

 • Ο πλέον αποτυχών και κραγμένος Πρωθυπουργός  αναφορικά με τις ΕΔ, είναι αναμφισβήτητα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Μηδενικό το κύρος του στον χώρο. Επί Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων συνέβησαν τα εξής τραγικά: Το υλικό αγνοήθηκε πλήρως. – – – Κατέρρευσε η συντήρηση. Οι πιστώσεις μειώθηκαν κατά 50%. Οι μισθοί των στελεχών καταληστεύθηκαν. Η αποτροπή βυθίστηκε.

– Το ΥΕΘΑ είχε παραδοθεί σε μια κλίκα διακεκριμένων φανατικών δεξιών, με επικεφαλής το alter ego του Πρωθυπουργού κ. Τάκη Μπαλτάκο. Στις προαγωγές, μεταθέσεις κλπ γινόταν το “έλα να δεις”. Το θράσος της “παράγκας” ήταν τέτοιο που επιχείρησε να δώσει λίστες προαχθέντων – αποστρατευταίων στον τότε έντιμο Α/ΓΙΕΣ Στρατηγό Κώστα Ζιαζιά ο οποίος, αηδιασμένος παραιτήθηκε πάραυτα. Τον διάδοχό του, κορυφαίο Στρατηγό Κώστα Γκίνη “αποκεφάλισαν”, εντός 7μήνου γιατί δεν “συμορφωνόταν προς τας υποδείξεις”. Το ίδιο έγινε και με τον επόμενο Αθ. Τσέλιο.

– Η Γεν. Δνση Εξοπλισμών είχε υπαχθεί άτυπα υπό τον έλεγχο του Αντιπροέδρου κ. Ε. Βενιζέλου.

– Σε καθιερωμένες τελετές, όπως απονομή ξιφών σε αποφοιτούντες Ευέλπιδες, Δόκιμους Ίκαρους η παράγκα είχε την πρωτοκαθεδρία. Απένειμαν τα ξίφη οι κ. Μπαλτάκος, Καραμπέλας, Τραγάκης αντί του Π.τ.Δ. (!!!). Προσβολή και περιφρόνηση των ορκιζομένων. Φρόνημα μηδενικό!

-Στο ΥΕΘΑ διορίζεται για πρώτη φορά Γεν Γραμματέας μη προβλεπόμενος εφόσον αυτόν τον ρόλο έχουν οι Αρχηγοί, για να ελέγχεται καλύτερα το Στράτευμα. Ηταν προσωπικός φίλος του κ. Σαμαρά, δικηγόρος εκ Θεσσαλονίκης.

-Σήμερα ο κ. Σαμαράς που αν είχε την παραμικρή ευαισθησία έπρεπε να ακούει ΥΕΘΑ και να κρύβεται ομου μετά του Αντιπροέδρου του, επανέρχεται στην επιβολή στο ΥΕΘΑ του ιδίου προσώπου απλά με πολύ περισσότερες αρμοδιότητες. Αυτό αποτελεί προσβολή και κόλαφο προς τους Αρχηγούς Επιτελείων που πρέπει να ελέγχονται από τον Γ.Γ.

-Συμφωνώ με τις θέσεις όπως διατυπώθηκαν στο Militaire του Ναυάρχου Μαρτζούκου και Στρατηγού Ζιαζιά.

-Προσωπικά, δεν στρέφομαι κατά του κ. Οικονόμου για την κομματοποίηση του ΥΕΘΑ αλλά κατα του πέμψαντος πατρός, του κ. Σαμαρά. Μεγάλη η ευθύνη και του κ. Μητσοτάκη.

L’ Etat c’ est moi!

 • Το Κράτος είμαι εγώ! Ανεφώνησε σε στιγμές μεγίστης ισχύος και αλαζονείας ο Λουδοβίκος 14ος.
 • Επανέρχομαι στα του «ξηλώματος» της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας από τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
 • Ο κάθε Υπουργός ασκεί τα καθήκοντά του με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους, οι οποίοι, συγκεκριμένα καθορίζουν τις διαδικασίες επιλογής, θητείας και αποστρατείας Ηγεσιών της Ε.Α. και των Ε.Δ. Το Υπουργείο δεν είναι τσιφλίκι ούτε τιμάριό του.
 • Στο ερώτημα, που μου υποβλήθηκε πολλάκις, τελευταία: Υπήρξαν Αρχηγοί κομματικά παράγωγα, επιδιδόμενοι σε κυβιστήσεις και εδαφιαίες τεμενάδες  που προκαλούσαν; Βεβαίως και υπήρξαν. Και προχωρώ ακόμη περισσότερο. Ελάχιστοι είχαν βάλει το δακτυλάκι τους στο βάζο με το μέλι και διευκόλυναν υπουργούς να αρπάξουν όλο το βάζο. Συμμετείχαν, σε αλλοτρία ακολασία, όπως έλεγαν παλιά.
 • Σήμερα, νομίζω ότι τα φαινόμενα αυτά τείνουν να εξαλειφθούν.

Σωστή και εποικοδομητική κίνηση

 • Ο νέος Υπουργός κ. Ν. Παναγιωτόπουλος αντί να τρέχει σε επιθεωρήσεις ή λιτανείες και να μαζεύει  πλακέτες (το κάνει αργότερα) προσεγγίζει τα προβλήματα στην ρίζα τους.
 • Αφού ενημερώθηκε από ΠΑ και ΠΝ προχώρησε στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΔΕΑΕ).
 • Την επισκέφθηκαν στο «κάστρο» του (Παπάγου), συνοδευόμενος, μάλιστα, από κ. ΥΦΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ. Ενημερώθηκαν επί μακρόν και πλήρως από τα κορυφαία και λίαν επιτυχόντα στελέχη της Ναύαρχο Κυρ. Κυριακίδη (Γε. Δ/ντής) και Αντ/γο Δημ. Μπαλαφούτη (Αναπληρωτής) και επιτελείς τους. Δεν κάνω προξενιά αλλά θα έλεγα ας μην βιασθεί ο κ. Υπουργός να τους αντικαταστήσει, ας πιέζουν νεοφώτιστοι «γαμπροί». Αυτή την εποχή χρειάζονται έμπειρα και έντιμα, αποδεδειγμένα, στελέχη εκεί που άλλοτε υπήρξε το άντρο της διαφθοράς και της μίζας.

Αρχιεπισκοπικές κυβιστήσεις

 • Με όλο τον σεβασμό που έχω στον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά, θεωρώ ότι η προχθεσινή δήλωσή του, κατά την συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό, ότι τα συμφωνηθέντα για τις υποθέσεις της Εκκλησίας με τον κ. Τσίπρα ακυρώνοντας δεν συνιστά ορθή αντιμετώπιση και συνέπεια θέσεων.
 • Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης του προσέφερε περισσότερα. Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών.
 • Είναι θλιβερό, αηδές, πολιτικοί Αρχηγοί να συναγωνίζονται σε υποκλίσεις και χειροφιλήματα προς τους Σεβασμιώτατους, που υποβιβάζουν τη χώρα στο επίπεδο Ιράν, αντί ν’ αντιμετωπίζουν τα θέματα της εκκλησίας με γενναιότητα και προς συμφέρον του Λαού. Προηγήθηκε, βέβαια, η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα που είχε την ψευδαίσθηση ότι τα κατάφερε με τους ρασοφόρους. Ένας υπερήφανος ηγέτης χωρίς ρασοφοβία δεν θα βρεθεί; Ένας!

Ελλάς – Τρελάς

 • ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΙΑ – Κυριακή 14 Ιουλίου. Στα Γραφεία ανοίγονται σαμπάνιες προ της πανηγυριζούσης Φώφης για την μεγάλη επιτυχία του κόμματος στις εκλογές. Εκεί όλη η νεολαία του κόμματος: Ρέππας, Σκανδαλίδης, Πρωτόπαπας, Λοβέρδος, Λούκα (επανακάμψασα μετά μακρά κρουαζιέρα της στον ΣΥΡΙΖΑ), Καρχιμάκης, Κρεμαστινός .… Τις ομιλίες άρχισε ο αειθαλής Ρέππας επιτελάρχης του Γιωργάκη  ο οποίος ομιλούσε επί 34’ οπότε τον διέκοψε βιαίως το έτερο τζόβενο Κιγκέρογλου.
 • Κυβέρνηση. Ολιγομελές σχήμα από 51 άτομα (Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 54). Για πρώτη φορά στο Υπουργείο Τουρισμού τοποθετείται Υφυπουργός. Να βολευτούν ΟΛΟΙ.
 • Υπουργείο Εσωτερικών: Χορευτής συγκροτήματος του Σπύρου Παπαδόπουλου (Στην υγειά μας, ρε παιδιά). Διευθυντής του Υπουργείου (ΦΕΚ 442/15/07/19). Αυτό δεν είναι τίποτα. Έχουμε πρόοδο. Ο Βαγγέλας ως ΥΕΘΑ είχε διορίσει Πρόεδρο της ΕΑΒ ένα φροντιστηριάρχη της Μεσογείων και των ΕΑΣ ένα Οδοντίατρο.
 • Υπ. Υγείας: Αποχώρησαν οι αποσπασμένοι και μετακλητοί Υπουργού, Αναπληρωτή, σύνολον 42!! Να δούμε ο Κικίλιας πόσους θα βάλει.
 • Βελόπουλος: Έγινε Αρχηγός Κόμματος. Έστειλε ένα κάλπικο Φραγκούλη στην Ευρωβουλή αλλά εξακολουθεί να πουλάει αλοιφές για τους κάλλους, χαπάκια κατά της γυναικείας στειρότητας, αντισυλληπτικά.…
 • Γιωργάκης (όταν η κ. Κεραμέως, και μπράβο της, ανεκοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει Νομική Σχολή στην Πάτρα): Η Κυβέρνηση ζηλεύει την Αχαΐα γιατί με αγαπάει… Ας έβαζες κάλπη χωρίς προνομιακή μεταχείριση και θα βλέπαμε πόσο σε αγαπάει… Ποιος, επιτέλους, θα συμμαζέψει το τελευταίο απολειφάδι του Παπανδρεϊσμού που εισέρχεται λάθρα στη Βουλή;

Θαύμα, Miracolo, σπουδαίο!

 • Το 1% των εδράνων της Βουλής, δηλαδή μόνο τρία (3) κατελήφθη από τ. Αξιωματικούς.
 • Δύο της ΝΔ (κ. Μανωλάκος ΣΞ και κ. Σ. Γκίκας, ΠΝ) και ένας συνάδελφος δημοσιογράφος (ΒΕΛΟ) κ. Αντώνης Μυλωνάκης (Αερ. Στρατού). Και οι τρεις πρωτάρηδες. Οι δικηγόροι, οι  δημοσιογράφοι και αρκετοί μηδέποτε εργασθέντες, κατέχουν τα πρωτεία. Καλή επιτυχία και προσοχή… Σεμνά και παραγωγικά.

Ο κ. Δημήτρης Βίτσας

 • Ένα από τα καλλίτερα πολιτικά πρόσωπα που πέρασαν από το ΥΕΘΑ. Κατόρθωσε, κατά την συζυγία του με τον Καμμένο, να προηγείται, σημαντικά, σε δημοφιλία.
 • Τώρα ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής. Δικαίωση. Εύγε αγαπητέ μας κ. Βίτσα.

MIRACOLO, MIRACOLO…

 • Πολύ σας προβλημάτισα σήμερα…
 • Ας γελάσουμε ολίγον.
 • Διαβάζουμε στον τύπο «Την Ολομέλεια των ΕΛΚ στο Κοινοβούλιο ενημέρωσε για το νικηφόρο αποτέλεσμα  των εθνικών εκλογών ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Ε. Μεϊμαράκης παρουσία του Προέδρου κ. Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο κ. Ε. Μεϊμαράκης, άριστος γνώστης της «γαλλικής» τόνισε ότι το 40% είναι μεγάλο επίτευγμα κ.λπ. Καταχειροκροτήθηκε». Ο καλός ανταποκριτής και χειροκροτητής του Βαγγέλα δεν μας είπε ποια γλώσσα χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ εκεί. Ήταν ανάγκη να γελάνε σε βάρος μας οι Ευρωπαίοι;  Ήταν κ. Πρωθυπουργέ; Γιατί τον αφήνετε και μιλάει;

Προεδρολογία

 • Εσχάτως εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο κ. Δημ. Κρεμαστινός, Καθηγητής- γιατρός, του στενού περιβάλλοντος του Αντρέα. Είπε, υποθέτω, «αφού έγινε ο Σαρτζ, ο Κάρολος, ο Πάκης γιατί να μην γίνω κι’ εγώ;»
 • Ψίθυροι ακούγονται για υποψηφιότητες κ. Κων. Καραμανλή Β’ (σε λίγο θα πάρει σειρά και ο Γ΄) και του κ. Α. Σαμαρά. Λέτε να κάνει τέτοια μεγαλειώδη γκάφα ο κ. Μητσοτάκης; Είναι δυνατόν οι δύο από τους ολοθριώτερους Πρωθυπουργούς;
 • Βλέπω και νομίζω ότι είναι σαφώς προτιμότερος, κάποιος με σπουδαίο έργο, διεθνή αποδοχή, επιτυχόντα Υπουργό σε καίρα Υπουργεία.

Ο Διευθυντής Τύπου και Δημ. Σχέσεων

 • Ανέλαβε ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Μάνος Πιτσιδιανάκης με μακρά παράδοση τον Τύπο.
 • Καλή επιτυχία.

Οι άνθρωποι του Αποστολάκη

 • Σταμάτης Γιαννίσης, δημοσιογράφος. Απέδωσε άριστα και είχε φιλικότατες σχέσεις με τους εκπροσώπους τύπου. Καλή, περαιτέρω, τύχη Σταμάτη.
 • Πλοίαρχος Βασ. Μπελετσιώτης, Ανπχος Μάριος Τζαννής αναλαμβάνουν υπηρεσία σε μάχιμες Μονάδες. Άριστοι. Καλή τύχη και σ’ αυτούς.
 • Ανπχος Παναγιώτης Καλαθάκης. Το εμβληματικό πρόσωπο του Γραφείου, κατευθύνθηκε, ήδη, στην Κρήτη για ανάληψη υπεύθυνης Υπηρεσίας. Θα μας λείψεις Παναγιώτη.

Ο τάφος του Ινδού

 • Σας θυμίζω ότι έτσι ονομάζεται ο χώρος που οι αποχωρούντες Υπουργοί αφήνουν ανυπόγραφους φακέλλους, δείγμα αναποφασιστικότητας. Τεράστιοι όγκοι προκατόχων Αποστολάκη (ΣΣ Ο κ. Καμμένος δεν συπεριλαμβάνεται, υπέγραφε).
 • Ο Ναύαρχος άφησε κενοτάφιο. Ουδέν κατάλοιπον. Αποφάσιζε και υπέγραφε. Και το όχι είναι απόφαση.
 • Σ’ αυτό συνέβαλε και ο Διευθυντής του Γραφείου κ. Αρχιπλοίαρχος κ. Φραγκίσκος Λελούδας που έχει, ήδη, αναλάβει Διοικητής Φρεγάτων. Παραλαμβάνοντας από τον Εξαίρετο Ναύαρχο κ. Γιάννη Δρυμούση. Εύγε κ. Λελούδα και επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

Ο Διευθυντής Γραφείου του νέου Υπουργού

 • Είναι ο Πτέραρχος ε.α. κ. Αθανάσιος Βάλαρης. Είχε υπηρετήσει, όταν ήταν στην ενέργεια και στο Γραφείο του Υπουργού κ. Σ. Σπηλιωτόπουλου.
 • Φήμες εντιμότητας, ικανότητας και συνέπειας συνοδεύουν τον κ. Βάλαρη. Καλή επιτυχία. Αρχή άνδρα δείκνυσι…
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016