Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με ερώτηση τους προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας θέτουν το ζήτημα της άρνησης εφαρμογής του νόμου για τη συμμετοχή εκπροσώπων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών στα Συμβούλια Μεταθέσεων.

Η ερώτηση:

Σύμφωνα με την παράγραφο 17 του άρθρου 30Γ του νόμου  1264/1982 ένας (1) εκπρόσωπος από κάθε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 4,  που κατέχει οργανική θέση εσωτερικού, υπηρετεί σε Μονάδα της Αττικής και εκλέγεται από το συνέδριο κάθε δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, συμμετέχει ως παρατηρητής στα κατά Κλάδο Συμβούλια μεταθέσεων του άρθρου 8 του ν.3883/2010,  εξαιρουμένων των Συμβουλίων Ανωτάτων.

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος με σαφή τρόπο προβλέπει τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου από κάθε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, ως παρατηρητή, η κυβέρνηση μέχρι σήμερα αρνείται να εφαρμόσει το νόμο για τα συμβούλια μεταθέσεων των στρατιωτικών και αυτά πραγματοποιούνται χωρίς τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε οι εκπρόσωποι των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των στρατιωτικών να συμμετέχουν στα συμβούλια μεταθέσεων;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016