Ο Γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντεζ αποδόμησε τον Ερντογάν αλλά και τον πρόεδρο Τραμπ, σε μία ομιλία του στην οποία επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις για να θεωρείται πλέον σύμμαχος των ΗΠΑ και της Δύσης.

Απαντώντας στη μόνιμη δικαιολογία που χρησιμοποιούν πολλοί -μεταξύ των οποίων και ο Τραμπ- ότι “δεν πρέπει να αφήσουμε την Τουρκία να περάσει στην “απέναντι όχθη”, ο κ. Μενέντεζ ήταν σαφής: “Είναι ήδη εκεί”, είπε.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη Γενοκτονία των Αρμενίων, στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις συνεχεία παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, στις παρενοχλήσεις των εταιρειών που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ, στην υπόθεση των S-400, στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και το Ιράν και σε πολλά άλλα.

Τα είπε όλα, αλλά στην Ουάσινγκτον και στον Λευκό Οίκο έχουν κουφαθεί.

Ο κ.Μενέντεζ ζήτησε να ματαιωθεί η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ.

Δείτε όλη την ομιλία του Μπομπ Μενέντεζ.

Militaire.gr: Η ομιλία κόλαφας του Γερουσιαστή Μενέντεζ για την Τουρκία from Militaire.gr on Vimeo.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016