Τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας  S-400 θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα από τον τουρκικό στρατό όχι αργότερα από την άνοιξη του 2020, δήλωσε  ο Ντμίτρι Σουγκάεφ, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας.

Η Ρωσία θα ολοκληρώσει την εκπαίδευση των Τούρκων  για τα συστήματα μέχρι τα τέλη του 2019, είπε στο  TASS από την έκθεση αμυντικού υλικού  στο Ντουμπάι.

“Το συμβόλαιο για τους S-400 για την Τουρκία τηρείται και  μέχρι το τέλος του έτους, θα ολοκληρώσουμε την εκπαίδευση των Τούρκων. Την άνοιξη το σύστημα θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί”, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Σουγκάεφ έγιναν μετά απ΄ αυτές   του επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, ο οποίος δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία αγόρασε τους S-400 από τη Ρωσία για να τους χρησιμοποιήσει.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016