“Οι Κούρδοι δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία”, είπε στα σοβαρά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη, ανεξήγητη, παράλογη και καταστροφική απόφασή του να τους εγκαταλείψει έρμαιο στις διαθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δική του ιδέα αυτό το επιχείρημα ή κάποιος τον συμβούλεψε να το επικαλεστεί. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μας έλεγε που ακριβώς ήταν η Τουρκία όχι μόνο στη Νορμανδία, αλλά σ΄ όλο το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ιστορία:
•Η Τουρκία στις 18 Ιουνίου 1941 υπέγραψε σύμφωνο μη επίθεσης και φιλίας με την χιτλερική Γερμανία.

•Νωρίτερα στις 6 Απριλίου 1941 όταν οι ναζί εισέβαλαν στα Βαλκάνια, η Αγγλία ζήτησε από την Αγκυρα να διακόψει τουλάχιστον τις διπλωματικές της σχέσεις με την ναζιστική Γερμανία. Το αίτημα είχε να κάνει και με την επίθεση που δεχόταν η Ελλάδα. Η Τουρκία αρνήθηκε ακόμη και να αποδοκιμάσει την επίθεση στην Ελλάδα.

Σ΄ όλη τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Τουρκία “παζάρευε” για να αρπάξει εδάφη στη Θράκη,στο Αιγαίο, στην Κύπρο, την Κριμαία, την Υπερκαυκασία και αλλού.

Σ΄ όλη τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Τουρκία είχε οικονομικές σχέσεις με τη Γερμανία του Χίτλερ! Οι Γερμανοί πλήρωναν τους Τούρκους σε χρυσό και γι΄ αυτό τα αποθέματα της από 27 τόνους που ήταν πριν τον πόλεμο έφθασαν στο τέλος του τους 216!

Η Τουρκία…διέκοψε σχέσεις με την Γερμανία τον Αύγουστο του 1944 και στις 23 Φεβρουαρίου  του 1945 …της κήρυξε τον πόλεμο!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016