“Η κυβερνητική ανικανότητα είναι σκόπιμη στο προσφυγικό για να πάμε στα ξερονήσια”-Γιάννης Μουζάλας

Ο Γιάννης Μουζάλας πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ιδρυτής των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και πάντα ιατρός μιλά στο Militaire.gr για την έξαρση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης που ζούμε.

Δεν κρύβει τις ανησυχίες του για τον αναποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα. Όπως και την καχυποψία του που του λέει ότι “η ανικανότητα δεν είναι τυχαία”. Σύμφωνα με την εκτίμησή του η κυβέρνηση οδηγεί στην καταστροφική για τη χώρα λύση “της Λέβιθας”. Να χρησιμοποιηθούν δηλαδή ξερονήσια στα οποία θα δημιουργηθούν κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Εξηγεί γιατί αυτό θα ΄ναι τεράστιο λάθος για τη χώρα.

Μιλά για την κρίση που διαχειρίστηκε.

Απαντά στο ερώτημα αν πρόκειται για προσφυγική ή μεταναστευτική κρίση , αναφέρεται στον κόσμο που αντιδρά στην παρουσία προσφύγων και μεταναστών στις γειτονιές του λέγοντας με ειλικρίνεια ότι “δεν σημαίνει ότι είναι ρατσιστές”. Παραδέχεται την κούραση του κόσμου, αλλά επισημαίνει ότι δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των ακραίων λύσεων που η κυβέρνηση προωθεί.

Πολύ ψύχραιμα μιλά για τα λάθη που έκανε και ο δικός του πολιτικός χώρος.

Δείτε την συνέντευξη του Γιάννη Μουζάλα. Η προσέγγιση του στο θέμα είναι εξαιρετικά ψύχραιμη και ειλικρινής. Γι΄ αυτό είναι και χρήσιμη για το δημόσιο διάλογο που γίνεται το τελευταίο διάστημα γι΄ αυτό το σοβαρό θέμα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016