“Η δολοφονία Ηλιάκη ήταν προσχεδιασμένη” δηλώνει Αντιναύαρχος που έζησε τα γεγονότα

Ο δολοφονικός ελιγμός του Τούρκου πιλότου πάνω από την Κάρπαθο που σκότωσε τον Έλληνα χειριστή της ΠΑ Κώστα Ηλιάκη, ήταν μια προσχεδιασμένη επιχείρηση των Τούρκων, για την οποία ήταν ενήμεροι ακόμη και αξιωματικοί του ναυτικού τους που εκείνη την ημέρα συμμετείχαν σε ομάδες νατοϊκών πλοίων που έπλεαν στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή είναι η άποψη του Επίτιμου Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχου Αλέξανδρου Θεοδοσίου, ο οποίος την ημέρα της τραγωδίας ήταν επικεφαλής νατοϊκής ναυτικής δύναμης στην οποία είχε υπό τις διαταγές του και τουρκικό πλοίο. Η συμπεριφορά του Τούρκου κυβερνήτη ήταν περίεργη και μετά από το θάνατο του Ηλιάκη , ο Τούρκος ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι είχαν ενημερωθεί ότι “κάτι θα συμβεί”. Και συνέβη.

Δείτε τι δηλώνει ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016