“Γιατί είχα πει όχι στον εκσυγχρονισμό των φρεγατών”! Ο Α/ΓΕΝ επί εποχής Παπαντωνίου, Α.Αντωνιάδης μιλά στο Militaire

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης ήταν Αρχηγός του ΠΝ τη περίοδο υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου στο ΥΠΕΘΑ. Όταν προέκυψε το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου S, ο Ναύαρχος Αντωνιάδης εξέφρασε την αντίθεσή του. Και σε δημόσια ομιλία του στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων αλλά με έγγραφο non paper προς τον ΥΕΘΑ Γιάννο Παπαντωνίου.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ μιλά στην κάμερα του Militaire.gr και αποκαλύπτει ότι η πρόταση που έκανε δεν είχε να κάνει καν με την αγορά νέου πλοίου! Είχε προτείνει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που ήδη είχαν ναυπηγήσει δύο φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ, να συνεχίσουν να ναυπηγούν φρεγάτες αυτού του τύπου! Δηλαδή και τα Ναυπηγεία να είχαν διαρκώς δουλειά και το ΠΝ να κάλυπτε σιγά ,σιγά τις ανάγκες του σε πλοία επιφανείας.

Γιατί δεν έγινε δεκτή η συμφέρουσα από κάθε άποψη πρότασή του;

Δείτε στο βίντεο τι λέει ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016