(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              Από τον Κων. Φράγκο

Κάτι δεν πάει καλά στο Στρατό

 • Η αποστολή του Στρατού είναι να εξασφαλίζει την Άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική Ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας (Άρθρο 1 Γεν. Στρ. Κανονισμού).
 • Ο Στρατός δεν έχει καμιά αρμοδιότητα Αστυνόμευσης που είναι αποκλειστικό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.
 • Εν τούτοις, σε καιρό ειρήνης ο Στρατός συμμετέχει στην αντιμετώπιση καταστροφών καθώς και στην περίθαλψη ασθενών πολιτών.
 • Επ’ ουδενί, όμως, πρέπει να εκτρέπεται της βασικής αποστολής του.
 • Σήμερα ενώ η κρίση Ελλάδας-Τουρκίας βρίσκεται σε κρεσέντο και ο Στρατός, καθώς και οι ΕΔ γενικώς, πρέπει να εστιάζουν την προσπάθειά της στην προετοιμασία, εκπαίδευση, ασκήσεις, για παν ενδεχόμενο, παρατηρείται σειρά «πονηρών» ελιγμών προσπάθειας μεταβίβασης έργου της Αστυνομίας στις πλάτες του Στρατού. Γίνεται αυτό που λένε στην Ορεινή Γορτυνία: Να βγάλω το καρότο από τον «δικό μου» και να το χώσω στον «δικό σου».
 • Στο ΦΕΚ/1-Νοε 19/ Α.Φ. 169 (άρθρο 90) αναφέρονται τα εξής:

Παρ. 3: Σε περίπτωση μαζικών αφίξεων υπηκόων τρίτων χωρών … με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας εφαρμόζονται τα εξής:

α. Η καταγραφή της αίτησης διεθνούς προστασίας … μπορεί να πραγματοποιείται από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ή  προσωπικό των ΕΔ, εφόσον της Αστυνομίας δεν επαρκεί.

β. Η συνέντευξη με τους αιτούντες διεθνή προστασία … από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ή προσωπικό των ΕΔ.

 • Ο κ. Υπουργός Δημοσίας Τάξεως απεφάσισε, και σ’ αυτό συμφώνησε το ΥΕΘΑ; να συγκροτηθούν μεικτές ομάδες περιπολιών από Αστυνόμους και Στρατιωτικούς.

Γιατί τραβάει την ουρά της η ΕΛΑΣ

 • Σας διαβεβαιώ ότι ποτέ το προσωπικό της ΕΛΑΣ δεν είναι επαρκές για την ικανοποίηση πραγματικών υπηρεσιακών αναγκών. Και πώς να είναι εφόσον μέγα πλήθος αστυνομικών, υποβαθμιζόμενοι, τοποθετούνται ως «ασφάλεια» VIP’S. Ποιοι είναι αυτοί οι VIP’S; Αν εξαιρέσουμε ελάχιστες ουσιαστικές ανάγκες οι υπόλοιποι απολαμβάνουν κρατική προσφορά οικιακών υπηρεσιών. Υπολογίζεται ότι η αστυνομική αυτή δύναμη που ασχολείται μ’ αυτά τα θέματα ξεπερνά τα 3.000 αστυνομικά στελέχη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, λοιπόν, φορέας πεπαλαιωμένων παλαιοκομματικών αντιλήψεων, έχει θέσει ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του «αδελφάτου». Έπονται τα άλλα. Και ενώ αν γινόταν η εκκαθάριση της «λοίμωξης» των ασχολουμένων με VIP’S η δύναμη της ΕΛΑΣ θα ήταν  επαρκεστάτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε και του διατέθηκαν πιστώσεις για κατάταξη ακόμη 1.500 αστυνομικών ώστε να ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματα των «προστατευομένων». Σημειωτέων, με πάσα ευθύνη, ότι στην προηγούμενη Κυβέρνηση είχα επισημάνει διάθεση τεσσάρων (4) αστυνομικών σε ένα τριτοκλασάτο Βουλευτή  Επικρατείας!

 • Πέραν αυτού ακούστηκε ότι το Υ.Δ.Τ. πρόκειται να προσλάβει 1.000 συνοριοφύλακες (ΣΣ με τη μέθοδο, ασφαλώς, Παυλόπουλου ώστε να ικανοποιηθούν τα δικά μας παιδιά).
 • Γιατί λοιπόν το ΥΕΘΑ δέχθηκε επιβάρυνση στρατιωτικών σε ένα έργο 100% της ΕΛΑΣ η οποία έχει επάρκεια προσωπικού να το φέρει εις πέρας;
 • Και κάτι τελευταίο στο οποίο, βέβαια, δεν θα ληφθεί απάντηση από τη διεφθαρμένη, γενικώς, καθεστηκυία τάξη: τι έγιναν, συγκεκριμένα, οι προ ετών προσληφθέντες συνοριοφύλακες και με τι ασχολούνται;

Υ.Γ. Και ενώ ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης έλαβε αμέσως τις πιστώσεις για πρόσληψη 1.500 αστυνομικών  (για τις ανάγκες των VIP’S) στο Στρατό δεν εγκρίνουν ούτε για 1.000 εθελοντές!

Πάλι απούσα;

 • Τα έξι μεγάλα στοιχήματα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, διαβάζω σε έρευνα κυβερνητικής εφημερίδας (01/12)
 • Ανάσα στην Οικονομία.
 • Γρήγορες εξελίξεις στο μέτωπο των Επενδύσεων.
 • Αύξηση Οικονομικής Δραστηριότητας.
 • Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
 • Μεταναστευτικό.
 • Εξασφάλιση στήριξης Ε.Ε.
 • Την βελτίωση της άμυνας της αποτροπής της Χώρας προς αντιμετώπιση της «ψηλαφητής» πλέον απειλής της Τουρκίας, μήπως την είδατε, μήπως την απαντήκατε; Όχι, βέβαια. Αφού η Κυβέρνηση δια του κ. Ντόκου, μας διαβεβαιώνει, ότι η σύγκρουση είναι σχεδόν απίθανη. Εξάλλου έχουμε εξασφαλίσει την στήριξη της Ε.Ε. και του Διεθνούς Δικαίου!!!
 • Ο κ. Ερντογάν μας συμπεριφέρεται έντιμα. Μας ρίχνει, αλλεπάλληλες καρπαζιές, χαστουκάκια προειδοποιώντας μας ότι θ’ ακολουθήσουν σφαλιάρες, κόλαφοι και κλωτσιές. Το λέει ο άνθρωπος. Εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι.

Από το ρεπορτάζ συνάντησης Ερντογάν – Μητσοτάκη

 • Γράφτηκε: Ο κ. Κ. Μητσοτάκης, όπως όλοι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί  κάθισαν απέναντι από ένα Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος «πίσω» έχει ΕΔ εξοπλισμένες πλήρως με υλικό κατασκευασμένο από Τουρκικές Αμυντικές Βιομηχανίες, σε ποσοστό 65%. Βρίσκεται, σε «μέθη ισχύος», όπως λέει ο κ. Γ. Κουμουτσάκος.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τι έχει στη φαρέτρα του; Ένοπλες Δυνάμεις κουρασμένες από λάθος επιλογές προ κρίσης και από την εγκληματική εγκατάλειψη κατά την διάρκειά της. Ένα οπλοστάσιο που όλες οι Κυβερνήσεις από το 1996 το άφησαν στην τύχη του.

 • Το αντελήφθη, το κατάλαβε αυτό ο κ. Μητσοτάκης που αντιμετώπισε την σκληρή ομάδα Ερντογάν πλαισιωμένος από τους κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και Ν. Δένδια;
 • θα το δείξει όταν επιστρέψει.

6 Δεκεμβρίου : Η γιορτή του ένδοξου ΠΝ

 • Χρόνια πολλά και ειρηνικά. Καλές είναι οι ευχές αλλά ας ρίξουν οι «αρμόδιοι» μια ματιά στις ανάγκες του. Για να παραμείνει ένδοξο δεν αρκούν οι γνώσεις, η ναυτοσύνη και ο πατριωτισμός των Ναυτικών, χρειάζεται και μερικές τορπίλες…
 • Είμαστε μόνοι και δεν περιμένουμε να έλθει κάποιος να μας βοηθήσει. Πρέπει να δώσουμε λύσεις μόνοι μας, δηλώνει ο σώφρων και ικανός Α/ΓΕΝ Ναύαρχος κ. Ν. Τσούνης (02/12).
 • Αυτό είχε διακηρύξει και ο προκάτοχός του Ναύαρχος κ. Ε. Αποστολάκης.

Χαρμολύπη

 • Και ενώ οι Κρατικές αμυντικές Βιομηχανίες δεν φαίνεται να βρίσκουν το δρόμο τους, κι’ αυτή η Κυβέρνηση ακολουθεί την ολέθρια «πεπατημένη» των κομματικών επιλογών, οι ιδιωτικές παρουσιάζουν εκπληκτική ανάπτυξη και διεθνείς επιτυχίες.
 • Θ’ αναφερθώ στη γνωστή, παγκοσμίως πλέον, THEON SENSORS που προχώρησε σε σύναψη νέου συμβολαίου με τις Ειδικές Δυνάμεις της Αυστρίας για 2.500 συστήματα νυκτερινής όρασης ΝΥΧ. Με αυτό το βήμα της η TS έγινε προμηθευτής των γερμανόφωνων χωρών της Ευρώπης (Αυστρία – Γερμανία – Ελβετία). Ακολουθεί η Δανία – Γαλλία κ.ά.
 • Σημειώνω ότι η THEON SENSORS αναδείχθηκε προμηθεύτρια κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.
 • Χαρήκατε; Χαρείτε ακόμη περισσότερο: Τα ένδοξα ΕΑΣ συμπλήρωσαν το διοικητικό επιτελείο τους με διορισμό, πέραν του Προέδρου και Δ. Συμβούλου, ακόμη πέντε (5) Συμβούλων από την κομματική δεξαμενή της ΝΔ.

Ζήτω το Έθνος!

Άλλο και τούτο

 • Των ζώων χαλεπότερον εστί, των δε αγρίων ο τύραννος,

των δε ημέρων ο κόλαξ.

Βίας ο Πριηνεύς

 • Έχω γράψει, κατ’ επανάληψη, καθώς και πλειοψηφία των γραφίδων που ασχολείται με το θέμα, ότι οι πολιτικοί, όλων των χρωμάτων, το «άθλιο πολιτικό σύστημα» δηλαδή, μας εξαπάτησε στο θέμα της κατάργησης του κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος, που συγκαλύπτει τις κλοπές των Υπουργών.  Στην αναθεώρηση το άφησε σχεδόν ακέραιο. Ο πυρήνας προστασίας απείραχτος.
 • Την Τετάρτη 4 Δεκ. ο εκλεκτός πολιτικός ανήρ, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, παλαιός δημοσιογράφος, δημοσιεύει μακροσκελές άρθρο στην Καθημερινή με τίτλο: Άρθρο 86, η δικαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη άργησε 13 χρόνια. Τι μας λέει; Με την πρόσφατη ολοκλήρωση της Αναθεώρησης του Συντάγματος, η Ελλάδα διαθέτει πλέον νέο Σύνταγμα, ένα καλλίτερο Σύνταγμα. Κι’ αυτό γιατί στις κορυφαίες αλλαγές που ψηφίστηκαν περιλαμβάνεται η κατάργηση του περιβόητου  άρθρου 86 (περί ευθύνης Υπουργών)… Η πατρίδα μας (ΣΣ. Αχ πατρίδα μας γλυκιά και χιλιοφτυσμένη) πραγματοποίησε ένα πολύ σημαντικό βήμα δημοκρατίας και ισονομίας.

Περαιτέρω το άρθρο αφιερώνεται στον κ. Μητσοτάκη γιατί σ’ αυτόν οφείλεται αυτό το επίτευγμα: Η κατάργηση του άρθρου 86.

 • Σχόλια; ΟΥΔΕΝ.

Διαβάστε και απολαύστε

Από την στήλη του κ. Πάσχου Μανδραβέλη (Καθημ. 21/11). Σε έκθεση του ΔΝΤ για την περίοδο 2012-2018 (Αντωνομπένηδες – ΣΥΡΙΖΑ) το κόστος συντήρησης ζημιογόνων κρατικών επιχειρήσεων (ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΤΑ, ΕΑΒ, ΕΑΣ, Ναυπηγεία κ.ά.) έφθασε το αστρονομικό ποσόν των 18 δις ευρώ, δηλ. 2,6 δις το χρόνο, όσο η είσπραξη για τον ΕΝΦΙΑ.

Τα 18 δις πέρασαν στα ψιλά της ειδησεογραφίας, ίσως επειδή αναβιώνει η, προ χρεωκοπίας, ευφορία στη Χώρα αλλά και το βόλεμα των ημετέρων.

Το 2008 ο κ. Στ. Μάνος δήλωσε: Το Δημόσιο Χρέος στις 31-12-2003 ήταν 168 δις €. Τέσσερα χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2007, έφθασε τα 216 δις €. Κοντολογίς σε τέσσερα χρόνια προστέθηκαν 48 δις €. Το «σύστημα» ξύπνησε το 2010 όταν τα συσσωρευμένα δανεικά ξεπέρασαν τα 300 δις €. Να σας θυμίσω τους αστέρες που οδήγησαν το Κράτος στην κατάρρευση (Πρωθ. ΥΠΟΙΚ).

Κων. Σημίτης – Χριστοδουλάκης – Κων. Καραμανλής – Αλογοσκούφης – Παπαθανασίου. Ο κ. Κων. Καραμανλής ο Β’ φλερτάρει σήμερα την Προεδρία ο δε κ. Ι. Παπαθανασίου είναι Πρόεδρος των ΕΛΤΑ. Υπάρχει σωτηρία;

 • Σημειώστε, για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν αλλάζει. Μόλις προχθές η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο στην φαιδρά πορτοκαλέα που λέγεται Ελληνική Δημοκρατία, 132 εκ. €, για παράνομη κρατική ενίσχυση στη ΛΑΡΚΟ. Συνεχίζει το άθλιο κράτος να χρηματοδοτεί λίαν επιζήμιες ΔΕΚΟ για να βολεύει κόσμο.

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ

 • Στο, προ εβδομάδος, κείμενό μου σας έδωσα σαφή στοιχεία, με αριθμούς, και νούμερα, τους θλιβερούς ρυθμούς απόδοσης Δικαιοσύνης σε σοβαρές, εγκληματικές, περιπτώσεις.
 • Στο Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας εκδικάζεται η υπόθεση παροχής ψευδών βεβαιώσεων τυφλότητας σε κατοίκους της Ζακύνθου (2002-2007). Χορηγήθησαν 568 επιδόματα τυφλών (αρκετοί εξ αυτών οδηγοί ταξί) επί κατοίκων 40.000. Στο  Ηράκλειο (300.000) είχαν χορηγηθεί 1.151. Η υπόθεση εκδικάζεται μετά 15 χρόνια. Ουδείς πολιτικός κατηγορούμενος. Σημειώστε 2002-2007, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
 • Το 2007 περατώθηκε η προανάκριση (δικαστικός η κ. Ελένη Ράϊκου)   της απάτης των ΑΩ TOR-MI. Ο φάκελλος, με 11 κατηγορουμένους, παραπέμφθηκε σε αρμόδιο Εισαγγελέα για να ασκήσει δίωξη. Ζημιά Δημοσίου άνω των 20 εκ. $. Η υπόθεση, έκτοτε, έχει… απωλεσθεί. Ο ευρών αμοιφθήσεται…
 • Το 2014 δύο φάκελλοι που αφορούσαν τα ΑΩ Ε/Π ΝΗ-90 και ΑΗ-64 (Απάτσι) παραπέμφθησαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Έκτοτε αγνοείται η τύχη τους. Ο ευρών αμοιφθήσεται…
 • Με απόφαση της Κυβέρνησης των Αντωνομπένηδων παραγράφονται τ’ αδικήματα τραπεζιτικών που χορήγησαν δάνεια σε κόμματα και επιχειρηματίες (ΣΣ Με εγγύηση αέρα κοπανιστό, όπως δήλωσε ένας εξ’ αυτών). Ακολουθεί η παραγραφή χρεών των οφειλετών.
 • Όταν ανέλαβε ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ε. Βενιζέλος έδωσε εντολή ελέγχου των οικονομικών του κόμματος επί Προεδρίας κ. Γ. Παπανδρέου. Υπήρχαν στοιχεία ότι επεσημάνθηκαν πολλές ρεμούλες. Τέσσερις εταιρείες ανέλαβαν τον έλεγχο. Όταν ο φάκελλος των πορισμάτων άνοιξε ο κ. Ε.Β. έπιασε την μύτη του. Τον έκλεισε και τον παρέδωσε στην διάδοχό του κ. Φ. Γεννηματά, η οποία έπρεπε, τάχιστα να τον υποβάλλει στην Εισαγγελία. Άγνωστη η τύχη του. Ουδείς τολμά να εξετάζει τα πεπραγμένα του κ. ΓΑΠ ο οποίος άλλοτε εμφανίζεται στο Μπαγκλα-Ντες και άλλοτε στην Κολομβία.
 • Το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος που συγκαλύπτει τις κλοπές Υπουργών έμεινε στην ουσία απείραχτο. Ντροπή και αίσχος σε όλο το πολιτικό φάσμα.
 • Τελειώνω με ένα σχόλιο – άρθρο της Κ (29-11-99).

Ρωγμές. Η μία μετά την άλλη πολύκροτες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος εκκαθαρίζονται χάρη στο «παράθυρο ατιμωρησίας» που άνοιξε η βιαστική ψήφιση του Ποινικού Κώδικα το περασμένο καλοκαίρι. Η εξέλιξη, παρότι αναμενόμενη, αναπτύσσει τώρα τις πολιτικές της συνέπειες: Η κοινωνία, εθισμένη σε μια ιεραποστολική ρητορική κατά της διαφθοράς, βλέπει τα αντίθετα αποτελέσματα. Βλέπει όσους το πολιτικό σύστημα είχε δαιμονοποιήσει να δραπετεύουν από τις ρωγμές που το ίδιο άνοιξε στη Δικαιοσύνη.

 •   Και κάτι τελευταίο. Η έννοια ΝΕΜΕΣΙΣ και ΤΙΜΩΡΙΑ των εγκληματούντων κατά του Κράτους και των πολιτών όχι μόνο έχει εξαφανισθεί αλλά έχει αντικατασταθεί με επιβράβευση των υπολόγων. Ιδού: Νοέμβρης 2009 ο τότε ΥΠΟΙΚ, του Γιωργάκη, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ενημερώνει τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες ότι το έλλειμμα το 2009 δεν θα είναι 6% του ΑΕΠ, όπως τους είχε διαβεβαιώσει προ 17 ημερών, ο προκάτοχός του κ. Παπαθανασίου (Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής ο Β΄) αλλά 12,5%! Ο κ. Παπαθανασίου διορίσθηκε, ως αμοιβή για το έργο του, Πρόεδρος στα ΕΛΤΑ.

Ο Πρόεδρος κ. Πάκης αρχίζει και πακετάρει;

 • Φαίνεται ότι τα μηνύματα που έχει πάρει δεν είναι τόσο αισιόδοξα γι’ αυτόν.
 • Ο μόνος, σίγουρος, υποστηρικτής του είναι ο κ. Τσίπρας ο οποίος το κάνει από φιλότιμο και ανάγκη. Για να δικαιολογήσει την ασυγχώρητη γκάφα του 2015 που, φρέσκος και δυνατός Πρωθυπουργός, υποχώρησε στις πιέσεις Καραμανλή, χρίζοντας ως Πρόεδρο το πιο εμβληματικό πρόσωπο της Καραμανλικής φαυλότητας 2004-2009.
 • Είναι νωρίς ακόμη για να καταλήξουμε σε οριστικές προβλέψεις.
 • Επειδή στον τίτλο χρησιμοποίησα τον τίτλο «πακετάρει» άθελά μου προκάλεσα ένα συνειρμό που με οδήγησε σε … τυμβωρυχία.

Ένας Πρόεδρος, ονόματα δεν λέμε, απερχόμενος, λέγεται, ότι μετέφερε οίκοι και αντικείμενα ανήκοντα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα στασίδια, το ΑΒΕΡΩΦ και ο Πρόεδρος

 • Κάποτε, πριν πολλά χρόνια, αποφασίσθηκε να οδηγηθεί το φοβερό καταδρομικό ΑΒΕΡΩΦ, σύμβολο του ένδοξου Ναυτικού μας, σε διάλυση.
 • Έσπευσαν κοράκια, πάσης φύσεως, και το ξεγύμνωσαν. Πρόλαβαν, μερικοί και διέσωσαν λίγα αντικείμενα μεταξύ των οποίων δύο στασίδια, εξαιρετικής τέχνης, που ήταν στο ναΐσκο εντός του πλοίου, το οποίο όδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο.
 • Μετά τη λεηλασία η απόφαση άλλαξε και το πλοίο, αποφασίσθηκε, να γίνει Μουσείο. Αρκετοί, φιλότιμοι, επέστρεψαν μερικά αντικείμενα και τα υπόλοιπα, νομίζω, στασίδια.
 • Τα δύο (2) στασίδια του Προεδρικού Μεγάρου, όπως προανέφερα μετεφέρθησαν στην οικία του αποχωρήσαντος Προέδρου.
 • Ο νέος Πρόεδρος, γνώστης των λεπτομερειών επίπλωσης του Μεγάρου, λόγω πείρας, έγινε «πύραυλος» όταν διεπίστωσε την απουσία. Διέταξε ΕΔΕ την οποία σταμάτησε την επομένη για να μην ρεζιλευτεί ο θεσμός. Δεν γνωρίζω τι έγινε περαιτέρω.
 • Την ιστοριούλα αυτή μου την αφηγήθηκε λίαν αξιόπιστο πρόσωπο από την Προεδρική Αυλή. Δεν κάνω όρκο.

Διαφωνώ κ. Υφυπουργέ

 • Είμαι Αρκάς, συμπατριώτης των εκλεκτών πολιτικών που διάπρεψαν και προσέφεραν πολλά στην πατρίδα κ. Ρέππα, Λαλιώτη, Δασκαλάκη, Γείτονα, Σεχιώτη, Τσουκάτου. Έχω, λοιπόν, δικαίωμα να μιλήσω.
 • Διάβασα στον Τύπο ότι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης κ. Παν. Νίκας συναντήθηκε με τον ΥΦΕΘΑ κ. Αλκ. Στεφανή στην Αθήνα ένθα οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση του τεράστιου Στρατοπέδου Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ομού με ετέρου του Ναυπλίου, στην Περιφέρεια.
 • Διαφωνώ, καίτοι κινδυνεύω να μου πετάξουν ντομάτες οι συμπατριώτες μου, με την δωρεάν παραχώρηση. Ένας οργανισμός, όπως οι ΕΔ, σε πτώχευση με τεράστιες ελλείψεις δεν μπορεί να δωρίζει, να παραχωρεί χωρίς αντίκρισμα.
 • Η Περιφέρεια έχει τεράστια έσοδα και θα μπορούσε να πληρώσει κάποιο μικρό ενοίκιο το οποίο θα διετίθετο στη βελτίωση των φυλακίων των συνόρων και αλλαχού. Βέβαια οι πολιτικές σκοπιμότητες και η πελατολογία δεν επιτρέπουν τέτοιες σκέψεις.

Μπράβο κ. Θεοδωράκη

 • Τον πολιτικό, τ. Αρχηγό του μικρού κόμματος ΠΟΤΑΜΙ εννοώ, κ. Σταύρο Θεοδωράκη για τη χειρονομία του (Ο άλλος Θ, ο μέγας, ο επιμήκης, ο διαμήκης κ.λπ., δηλαδή ο Μίκης, δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους γενναιοδωρίες…).
 • Επέστρεψε 500.000€, από την επιχορήγηση του κόμματός του, που διαλύθηκε, στο Κράτος, στο Πανεπιστήμιο. Θα μπορούσε να τα κρατήσει και κανένας δεν θα τον έλεγχε. Σπανίζουν τέτοιοι πολιτικοί.
 • Την τύχη του κόμματος του κ. Σ.Θ. είχαν και οι Λεβεντικοί, οι Κουβελικοί, οι Καρατζαφέρηδες, οι Μιχαλολιάκοι. Άπαντες εξαίρετοι νέοι, πατριώτες και εκλεκτοί. Γιατί δεν επιστρέφουν κι’ αυτοί τις χορηγίες υπό τύπου δωρεάς στις ΕΔ για τις οποίες, υποκριτικά, ζητωκραύγαζαν κι’ αγωνιούσαν; Μα τι λέτε καλέ;

Σπουδαία προσφορά εφοπλιστών

 • Δέκα (10) ταχυκίνητα, ταχύπλοα, μικρά πλοία ελέγχου προσφέρει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό. Σπουδαία κίνηση.
 • Κύριοι εφοπλιστές βάλτε, παρακαλώ, λίγο πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη. Και καμμία φρεγατούλα…

Ο ανησυχών βρίσκει και ο αιτών λαμβάνει

 • Το 401 ΓΣΝΑ αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, ανανεώνει τις δομές του και προσφέρει. Όχι μόνο σε στρατιωτικούς  αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία.
 • Διοικείται, επιτυχώς, από τον εξαίρετο γιατρό – Υποστράτηγο κ. Κων. Καρλιαύτη ο οποίος πλαισιώνεται με υψηλού επιπέδου γιατρούς και διοικητικούς.
 • Τελευταία, οι προσφορές σε διαγνωστικά μέσα του Ιδρύματος Νιάρχου ανέβασαν ακόμη το επίπεδό του.
 • Υπάρχει εκεί, στο υψηλό επίπεδο διοικητικής δομής, ένα ανήσυχο στέλεχος (δεν γράφω τ’ όνομά του γιατί είναι πολύ σεμνός και θα τον στενοχωρήσω) που πληροφορηθείς ότι το Ξενοδοχείο PRESIDENT ανανεώνεται εκ βάθρων, ενήργησε διακριτικά και μεθοδικά ώστε η Διεύθυνση του ξενοδοχείου να διαθέσει ένα μεγάλο αριθμό σεντονιών πολυτελείας και τα έπιπλα δύο ορόφων στο Νοσοκομείο. Εύγε και μπράβο.

Πολιτικολογία

 • Είπαμε, η στήλη είναι μακράν κομμάτων γιατί βλάπτουν την Ελλάδα το ίδιο.
 • Ωστόσο δεν παύει να παρατηρεί και να σχολιάζει γιατί απ’ αυτά τα άθλια κόμματα ξεφυτρώνουν Κυβερνήσεις που μας ταλαιπωρούν αγρίως και, ενίοτε, μας ληστεύουν.
 • Το ΠΑΣΟΚ, τα ερείπιά του δηλαδή, σέρνεται με Αρχηγό την κ. Φώφη Γεννηματά, πρόσωπο παντελώς ανεπαρκές για Αρχηγός Κόμματος.
 • Προχθές είχαν συνέδριο. Αντί η κ. Αρχηγός να παρουσιασθεί με την τσάντα της γεμάτη νεωτερισμούς και ανατροπές, ώστε το κόμμα ν’ αναγεννηθεί εκλιπαρούσε την παρουσία των κ. Κ. Σημίτη και Ε. Βενιζέλου, προσώπων εντελώς παρηκμασμένων, υπολόγων, θλιβερά «ολίγων». Μα αυτοί είναι μουσειακά είδη κυρία Φώφη μας. Καλά ο τρίτος Καππαδόκης, ανεκδιήγητος Γιωργάκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να παραστεί γιατί κάνει περιοδεία στο Μπαγκλα-Ντες και Ινδία!
 • Από την άλλη μεριά ο δύστυχος ΣΥΡΙΖΑ αντί να εκμεταλλευθεί τις εμπειρίες της 4ετίας που κυβέρνησε, να κάνει ξεκαθάρισμα προσώπων που υπήρξαν σαβούρες και βαρίδια «ανανεούται» με τα μπάζα Σημίτη, Γιωργάκη, ακόμη και Αρσένη.

Δικαίωση Καμμένου;

Όταν το Νοέμβριο, πέρισυ, το ΥΕΘΑ, υπό τον κ. Π. Καμμένο υπέβαλε προς ψήφιση στην Βουλή Τροποποίηση για τα 270 εκ $ ΑΩ της L-M, που θα όδευαν στην ΕΑΒ και ιδιωτικές εταιρίες για την έναρξη εκσυγχρονισμού των F16, δέχθηκε πυροβολισμούς, εκ του συστάδην γιατί σύσσωμη η ΝΔ το χαρακτήρισε ως σκάνδαλο. Ιδιαίτερα η άμωμη και η σπουδαία κ. Ντόρα, προσφέρουσα αλλού υπηρεσίας, έκανε προσβλητικούς υπαινιγμούς στον Υπουργό για ένα συγκεκριμένο επιχειρηματία τον κ. Χατζημηνά.

Τώρα μετά από ένα χρόνο εισάγεται πάλι αυτή η υπόθεση. Τα κείμενα είναι ακριβώς τα ίδια. Τι θα ψελλίσει τώρα η κυρία; Η κατά ένα χρόνο καθυστέρηση είναι εις βάρος του εκσυγχρονισμού. Ποιος νοιάζεται για αυτόν, από ποιον να ζητηθούν ευθύνες;

Τελικά, φρονώ ότι ήταν λάθος του κ. Καμμένου να εισάγει το θέμα με τροποποίηση. Έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη της υπογραφής.

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης

Μετά την κρυάδα που πήρε από την συζήτηση με τον κ. Ερντογάν μήπως πρέπει να σκεφθεί καλύτερα τα της διάθεσης των υπερπλεονασμάτων των 470 εκ. € Να το διαθέσει ως ψιχια στους “πάσχοντες” ή να τα δώσει στην άμυνα που χωλαίνει; Δεν πρέπει να περάσει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες να τους δώσει λίγη εθνική υπερηφάνεια αντί 100€ σε έκαστον. Ως πότε θα μας λειδωρεί ο Ερντογάν;

Το ΥΠΕΞ

Ενοχλημένο φοβερά από την εξωφρενική συμφωνία Τουρκίας Λιβύης έβαλε ως στόχο την δυστυχή Λίβυο πρέσβη που θα τον απελάσει. Καουμποϊλίκια. Γιατί δεν κάνει τα ίδια στον Τούρκο Πρέσβη που είναι βασικά ο εκπρόσωπος του μεγάλου αδερφού; Χτυπάει το σαμάρι για να πονέσει ο παχύδρεμος όνος;

Φλυαρίες και αφέλειες

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος: Είναι γνωστόν σε πολλούς αλλά ιδιαίτερα στους Κυβερνόντες ότι ο τ. Ελλην επίτροπος στην ΕΕ, με την πολυσχιδη δράση έχει προσωπικές σχέσεις με τον κ Ταγίπ Ερντογάν. Από τότε που και οι 2 ήταν Δήμαρχοι (Αθήνας – Κωνσταντινούπολης) οπότε ο πρώτος είχε επισκεφθεί τον φυλακισμένο, τότε κ . Ερντογάν.

Λέω, λέω… και ας με πείτε αφελή, ότι αν απέναντι στους μουτρωμένες και αγέλαστες φάτσες των Τούρκων επισήμων πέραν των κ. Μητσοτάκη, Δένδια, Παναγιωτόπουλου, σχετικά απείρων στην Τουρκική ακαμψία και άρνηση, βρισκόταν και ο κ. Αβραμόπουλος που θα μπορούσε να πει στον κ. Ερντογάν “Ταγίπ, τι μας λες τζανουμ” δε θα ήταν καλύτερα; Λέω..

Ελλάς – Τρελάς

 • Οι υπάλληλοι εφοριών αρνούνται να υποστούν αξιολόγηση.
 • Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 50ετής Έλληνας γιατί παρέα με 2 Γερμανούς συνεργάτες του πώλησε μετοχές ανυπάρκτων εταιρειών, ύψους 15,3 εκ. €, σε ανυποψίαστους και αφελείς … επενδυτές. Έπρεπε να συλληφθούν και οι … επενδυτές και να οδηγηθούν στο Νοσοκομείο προς… βλακομέτρηση.
 • Ελληνικό Κοινοβούλιο: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, κατά την συζήτηση λήψης μέτρων κατά της τρομοκρατίας. «Τι αδίκημα διαπράττει κάποιος όταν κουβαλάει επάνω του μία μολότοφ;». Και συμπληρώνει η «κομμουνίστρια» κ. Λιάνα Κανέλλη «τι σας κόφτει αν έχει κάποιος μαζί του μια μολότοφ;». Ήθελα να ξέρω αν ο κ. Κουτσούμπας τραβούσε το χαλάκι κάτω από τα πόδια της συμπαθούς κομμουνίστριας, κ. Κανέλλη, τι θα γινόταν.
 • Σε γενόμενη δημοσκόπηση το 35% των μαθητριών – μαθητών Λυκείου δήλωσε ότι θ’ απουσιάσει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από τα μαθήματα λόγω Black-Friday!
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016