Η συζήτηση για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ στην επιτροπή της Βουλής τινάχθηκε στον αέρα από έναν και μοναδικό ομιλητή : τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ακολούθησε την γνωστή τακτική του . Προσωπικές επιθέσεις ,φωνές και καμία αναφορά στην ουσία. Η επίθεση που εξαπέλυσε στον ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη μιλώντας στον ενικό, προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και από βουλευτές της αντιπολίτευσης και απέδειξε ότι στον χώρο της Εθνικής Άμυνας όπου τα θέματα είναι πάρα πολύ σοβαρά,ο κ.Γεωργιάδης προσωπικά δεν έχει κανένα σκοπό για τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης. Άγνωστο αν έχει την ίδια άποψη και η υπόλοιπη ΝΔ. Η απάντηση που του έδωσε ο κ.Αποστολάκης ήταν αυτή που έπρεπε , στον τόνο που έπρεπε όταν πήρε το λόγο:

“Δεν θα σας κουράσω πολύ, ούτε θα σηκώσω το γάντι του κ. Γεωργιάδη, γιατί θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα ήθος και οι προσωπικές εγκλήσεις να έχουν κάποια όρια. Δεν δέχομαι να μου κάνετε μάθημα ήθους και θα ήθελα να μην επαναληφθεί αυτό εδώ μέσα. Δεν θα μπω, όμως, στον πειρασμό να σας απαντήσω σε τίποτα από αυτά που είπατε. Μας ακούει ο κόσμος και κρίνει”.

Η αλήθεια είναι ότι να ακούς τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ να απευθύνεται προς τον ΥΕΘΑ αποκαλάνωτας τον διαρκώς “Αποστολάκη βατράχι”, επιβεβαιώνει όσους κατηγορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για “σκληρή στροφή και φλερτ με την ακροδεξιά ρητορική”.

Κατά τ΄ άλλα ο κ.Αποστολάκης είπε για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ:

Το Σχέδιο Νόμου που συζητάμε, περιέχει διατάξεις για ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι αποτέλεσμα μακράς, επιτελικής επεξεργασίας και συνεχών διαβουλεύσεων με τους συναρμόδιους φορείς. Επιδιώκει να ρυθμίσει σημαντικό αριθμό εκκρεμοτήτων και να δώσει, για κάθε μία από αυτές, την καλύτερη δυνατή λύση. Οπωσδήποτε έχει ληφθεί υπόψη η ανάγκη να συγκρατηθεί το οικονομικό κόστος στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα, ειδικά την παρούσα χρονική συγκυρία. Αλλά, οπωσδήποτε, αυτή η νομική πρωτοβουλία αντανακλά την πάγια επιδίωξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για παροχή πραγματικής και άμεσης συνδρομής στην κάλυψη των επιχειρησιακών, οικογενειακών και προσωπικών αναγκών των στελεχών.

Ενδεικτικά μπορώ να αναφερθώ στις στρατολογικές ρυθμίσεις που αφορούν τόσο αυτούς που υπηρετούν όσο και τους ανυπότακτους και τους αντιρρησίες συνείδησης, στη μέριμνα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα υγείας, για τη νομική και δικαστική προστασία στελεχών, για την περίθαλψη στα στρατιωτικά νοσοκομεία, αλλά και για θέματα διευκόλυνσης της καθημερινότητας, όπως την καθιέρωση νέου τύπου ταυτότητας, τα οποία θέλω να πιστεύω ότι κάνουν το εργασιακό πλαίσιο των στελεχών μας πιο δίκαιο και πιο σύγχρονο.

Είναι γενική ομολογία, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης ότι είναι προσηλωμένο στο προσωπικό του και στις ανάγκες τους. Η φροντίδα που δείχνουμε και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε, θέλουμε να είναι πολυεπίπεδη και να δείχνουμε έμπρακτα ότι βρισκόμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν με τρόπο αποτελεσματικό και άμεσο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016