Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ είναι λαλίστατος τις τελευταίες ώρες. Αφού μας ενημέρωσε για την ελληνο-τουρκική συνάντηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Άγκυρα, όπως είπε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε ξανά στην Ελλάδα.

Ο κ.Ακάρ μας χαρατκτήρισε “προκλητικούς και υπερβολικά συναισθηματικούς”, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν για το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Ο Ακάρ επανέλαβε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο είναι συμβατές με το διεθνές δίκαιο.

Είναι οπωσδήποτε εντυπωσιακό το γεγονός ότι την ίδια ώρα που οι Τούρκοι ,έχοντας την ανοχή και την υποστήριξη όλων των δυτικών -πλην των Γάλλων μέχρι στιγμής- “πουλάνε” το αφήγημα του διαλόγου, προκαλούν με κάθε τρόπο την Αθήνα. Πασιφανές επίσης το γεγονός ότι όσο δεν λαμβάνουν απαντήσεις , τόσο οξύνουν την κατάσταση. Όχι δεν επιδιώκουν να τορπιλίσουν τον “διάλογο”. Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν στην ελληνική κυβέρνηση είναι ότι αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος. Δεν είναι, ειδικά αυτή τη περίοδο και η Ελλάδα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το καταστήσει σαφές. Και στην Άγκυρα και στο Βερολίνο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016