Όσο κι αν προσπαθούμε να μην “στρατικοποιήσουμε” την κρίση με την Τουρκία, δεν είναι στο χέρι μας. Ο μηχανισμός “ψυχολογικών επιχειρήσεων” ή προπαγάνδας των Τούρκων αν προτιμάτε, δουλεύει σε υψηλές στροφές. Διαθέτουμε κι εμείς πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό και μέσα για τέτοιες επιχειρήσεις, αλλά δεν τα χρησιμοποιούμε! Μάλλον για να μην προκαλέσουμε.

Στο twitter οι Τούρκοι ανέβασαν φωτογραφίες από το εκπαιδευτικό ταξίδι των σπουδαστών της ναυτικής τους ακαδημίας. Που τους πήγαν; Εκεί που πλέει το Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν. Το γιατί τους “πέρασαν” από τη περιοχή φαίνεται στις φωτογραφίες που είναι ο ορισμός της προπαγάνδας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016