Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

Από τον Κων.Φράγκο

Προς την κα Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δει, τον Άρχοντα παυόμενον της Αρχής μη πλουσιότερον αλλά εν δοξότερον γέγονεν
Βίων (Ανθολόγιον)

Με βαθύ σεβασμόν και ευχές.
Οι δύο προκάτοχοι σας αποχωρούντες του θώκου προσκόμισαν οίκει χοντρό χρήμα λόγω της παχυλοτάτης αποζημίωσης η οποία δεν ανταποκρίνεται στην οικονομική κατάσταση της χώρας. Και δεν φθάνει αυτό: απαίτησαν, προ μηνών, αναδρομικά τα οποία η Κυβέρνηση τους τα χορήγησε, ασμένως, αντί να τους ¨κράξει”.
Σας προτείνω ευλαβώς να καθορίσετε την ετήσια αποζημίωσή σας σε λογικά επίπεδα. ΄Ενας διπλός μισθός βουλευτή, μηνιαίως, είναι ικανοποιητικό ποσόν, όταν μάλιστα τα ΠΑΝΤΑ στο Προεδρικό Μέγαρο παρέχονται δωρεάν. Τα πάντα…
Οι προκάτοχοι σας, δυστυχώς, είχαν μετατρέψει το Προεδρικό Μέγαρο σε “πρυτανείο”, αλά Βουλή, διορίζοντας εκεί και προστατεύοντας κομματικά στελέχη. Εξετάστε, παρακαλώ, μία προς μία, όλες τις θέσεις και καταργείστε αυτές που πρέπει να καταργηθούν.
Ο ΠΥ του Μεγάρου αγγίζει, σήμερα, τα 3.691.000 Ευρώ, εξού 2.750.000 προορίζονται για παροχές εργαζόμενων (ΚΦ 1001 ΠΥ). Ακούγεται, και δεν θέλω να το πιστέψω, ότι εκεί δίδονται και υπερωρίες ως και αμοιβές για εργασία αργιών. Δεν νομίζω ότι είναι τόσος ο φόρτος που απαιτούνται τέτοιες δαπάνες. Τέλος πάντων, νοικοκυρεύσατε ότι μπορείτε και μη βλέπετε τι έκαναν οι, παραδοσιακά, δεμένοι με τα ρουσφέτια, προκάτοχοι σας.
Και μη ξεχνάτε. Εντός του Προεδρικού Μεγάρου υπάρχει Καραμανλικός οφθαλμός, ός τα πανθ’ορά.
Σας ευχαριστώ. Καλή επιτυχία.
Και κάτι άλλο: ενδιαφερθείτε για την Άμυνα. Οι προκάτοχοι σας μόνο πολύχρωμους πυμφόλυγες προσφέρανε.

Οι Στρατιωτικοί του Προεδρικού Μεγάρου

Πέραν των υπασπιστών
Ο Ναύαρχος κ. Ευθύμιος Μικρός, Διευθυντής Στρατ. Γραφείου.
Ο Αντγός κ. Νίκος Μανούρης, ειδικός Στρατ. Σύμβουλος. Κορυφαίοι Αξιωματικοί αμφότεροι, του “κλίματος” Στεφανή, όπως λέγεται.


Στερνή μου γνώση

Δηλώνει από τις Βρυξέλλες ο κ. Μεϊμεράκης “η κρίση στα σύνορα της Ευρώπης, με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας, αποτελεί μία πρωτοφανή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία υπερασπίζεται σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση”.
Θα τα υπερασπιζόταν καλύτερα και επιτυχώς σήμερα αν εσείς, προσωπικά, δεν μειώνατε απερίσκεπτα την θητεία (προς αλιεία ψηφαλακίων) και, ταυτόχρονα, δεν είχατε εγκαταλείψει πλήρως την αξιοπιστία του υπάρχοντος εξοπλισμού.
Ο υπερήφανος ‘Ελλην ξεχνάει βέβαια, και εκεί “πατούν”όλοι οι πολιτικάντηδες που τον εξαπατούν.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Διαβάζω στην Καθημερινή της 12/3/1940 (!)

Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας κ. Τσάμπερλεν δηλώνει ότι οι Κυβερνήσεις Αγγλίας και Γαλλίας επληροφόρησαν επισήμως την Φινλανδική Κυβέρνηση ότι είναι έτοιμες να την προστατεύσουν από την ρωσική επιθετικότητα.
Σε ένα μήνα η δύστυχη Φινλανδία, που δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί με τα ίδια μέσα της, είχε ισοπεδωθεί από την Ρωσία.

Η ατιμωρησία και το θράσος

Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συμπαθής άνθρωπος, υπήρξε πολιτικός με μικρό ειδικό βάρος, συμμάζεμα του Γιωργάκη, όπως η κα Ξενογιαννακοπούλου, ο μακαρίτης Πετσάλνικος κ.α. Τον διόρισε Υπουργό Οικονομικών, στο ξέσπασμα της κρίσης (2009), καθήκον στο οποίο ήταν αδύνατο ν’ ανταπεξέλθει. Το μόνο που έκανε, κατά την θητεία του, ήταν να “μαστορέψει” την λίστα Lagarnde αφαιρώντας ονόματα συγγενών του. Ο Γιωργάκης τον αντικατέστησε διαπράττοντας δεύτερο, χειρότερο, λάθος. Διόρισε ΥΠΟΙΚ τον κ. Ε. Βενιζέλο, παντελώς ανίδεο στα οικονομικά που βούλιαξε την Χώρα ενώ παράλληλα ξέχασε την λίστα Lagarnde επί 9μηνο σε κάποιο συρτάρι του δίνοντας χρόνο σε ενδιαφερόμενους να “ταχτοποιηθούν”.
Ο κ. Γ.Π παραπέμφθηκε σε ειδικό Δικαστήριο, δικάστηκε, επιεικέστατα, για την λίστα ενώ τον BENI ουδείς έθιξε. Τους μεγάλους ελέφαντες δεν τους ακουμπάει κανείς.
Σήμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντί να έχει αποσυρθεί ευσχήμως, αρθογραφεί (ΝΕΑ 14/3) προσφέροντας συνταγές σωτηρίας ενώ ο BENI θορυβεί και αυτοπροβάλλεται ως σωτήρ.
Αυτή είναι η Ελλάδα, θα έλεγε ο Σημίτης.

Εν αναμονή του νέου χτυπήματος
Καλώστηνε την συμφορά, αν έλθει μοναχή της
Μην έλθει με τη μάνα της κι΄όλους τους συγγενείς της
Λαϊκή παροιμία

Τα του κορονοϊου τα ζούμε και τα ξέρουμε.
Τα γεγονότα δείχνουν ότι αρχίζουμε να ξεφεύγουμε από τις αυταπάτες που καλλιεργήσαμε επί χρόνια, ως προς την Τουρκική απειλή, για να μην μπούμε στον κόπο να λάβουμε μέτρα, εις βάρος της επίπλαστης ευημερίας και μακαριότητας μας. Αρχίζουμε να κοιτάζουμε στα μάτια το θηρίο και ν’ αντιδρούμε με πράξεις δείχνοντας βούληση αντιμετώπισης του.
Τέλος τ΄αναθέματα και ο ζητωκραυγές τύπου Παυλόπουλου ή Καμμένου. Απαιτείται γενική κινητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών από τον Πρωθυπουργό όπως έπραξε για τον κορονοϊο. Μέχρι τούδε, η πολιτική του κατευνασμού και καθησυχασμού υπήρξε ολέθρια, ενορχηστρωμένη από ανεπαρκείς η εθελοτυφλούντες πολιτικούς. ΄Ηρθε η ώρα να παύσουμε να προσκυνούμε τον Πασά ή να τον ενθαρρύνουμε να οξύνει την επιθετικότητά του.
Η Ελλάδα δεν φοβάται. Το να μην θέλεις πόλεμο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τον διεξαγάγεις όταν απαιτηθεί για να προστατεύσεις τα δίκαια, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την ελευθερία σου.
Επαναλαμβάνω, όμως. Απαιτείται γενική κινητοποίηση και προτεραιότητες. Παράλληλα με την αντιμετώπιση της επιδημίας η Κυβέρνηση, με την αντιπολίτευση, θα πρέπει να δείξει, έντονα, την πρόθεση της για ‘Αμυνα. Όχι ημίμετρα, όχι εφησυχασμός, όχι πια ψευδαισθήσεις. Η απειλεί έχει ήδη μετατραπεί σε πολεμική επιχείρηση στον Έβρο και τα νησιά. Οι Ε.Δ πρέπει , να ν΄ανταποκριθούν, να ενισχυθούν, άμεσα, σε υλικό και προσωπικό. Με γρήγορες κινήσεις. Όλα είναι εφικτά, αρκεί να υπάρξει βούληση.
Πριν απ΄όλα, όμως, πρέπει, πάραυτα, ν΄απομακρυνθούν μιάσματα και παράσιτα από τον χώρο του Υπουργείου ‘Αμυνας, κομματικά καρκινώματα, που οι παρεμβάσεις τους υπήρξαν ολέθριες και διχαστικές. Η ενότητα και η ομοψυχία πρέπει να θεωρείται εκ του ων ουκ άνευ.

Και το οικονομικό;

Η οικονομική κατάσταση της Χώρας είναι δραματική και έγινε χειρότερη από την κρίση του κορονοϊού. Θα διαρκέσει επί μακρόν και ίσως να καταλήξει χειρότερη απ΄αυτήν του 2009. Όσοι δεν το βλέπουν εθελοτυφλούν. Η Κυβέρνηση “ξεσάλωσε” με τις παροχές, διορισμούς, βολέματα ημετέρων (παλαιότατη, παραδοσιακή, ελληνική μέθοδος).
Το ελληνικό Δημόσιο Χρέος ανήλθε στο τέλος του 2019 σε 356 δις ευρώ (190% του ΑΕΠ). Τα δάνεια του “μηχανισμού στήριξης” που δόθηκαν στην Ελλάδα με τις συμβάσεις-μνημόνια αντιπροσωπεύουν το 70% του σημερινού Δημόσιου Χρέους. Αν προσθέσουμε τα ιδιωτικά χρέη η θέση το έλληνα πολίτη-φορολογούμενου είναι εξαιρετικά δραματική.
Σήμερα, που η οικονομική κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ΄αυτήν προ μηνός και οδεύει ξανά στην άβυσσο, χρειάζεται γενική κινητοποίηση, όχι μπαλώματα, όχι προστασία κεκτημένων. Τα μέτρα πρέπει να είναι άμεσα, αλλά και μεσό-μακροπρόθεσμα. Αρχίζω με τα δεύτερα:
Μείωση βουλευτών από 300 σε 200.
Κατάργηση βουλευτικών οχημάτων.
Κατάργηση Σταθμού της Βουλής (TV).
Υποχρέωση της Εκκλησίας, για μια 2ετία τουλάχιστον, να καταβάλει τα έξοδα μισθού και λοιπών εξόδων Μητροπόλεων και γενικότερου Κλήρου για να “ξαλαφρώσει” την πολιτεία. Και το χρήμα να οδεύσει στην Άμυνα.
Διακοπή πάσης χρηματοδότησης Ιδρυμάτων τύπου Σημίτη, Παπανδρέου, Μητσοτάκη κλπ.
Διακοπή χρηματοδότησης κομμάτων κα, κα.

Και η ενδυνάμωση της Άμυνας;

Με τα όσα ανάφερα πιο πάνω που θα βρεθούν χρήματα για την Άμυνα; Δεν μιλάνε για νέους εξοπλισμούς αλλά για αξιοποίηση των παρόντων τα οποία άφρονες και αντιπατριώτες πολιτικοί είχαν θάψει χωρίς συνέπειες.
Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί ελάχιστα και μετά την κάμψη (αποφεύγουν να πουν κατάρρευση) της οικονομίας λόγω επιδημίας προβλέπω τα ελάχιστα να μηδενισθούν. Τι απομένει για να βρεθούν κάποια, ολίγα, χρήματα για την Άμυνα, όταν, επαναλαμβάνω με βεβαιότητα το νέο χτύπημα επίκειται? Μόνο ο έρανος, η εκστρατεία να πείσουμε αυτούς που μπορούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Ν΄αναδειχθούν, ει δυνατόν, νέοι Συγγροί η Ζάπες οι οποίοι θα συνεχίσουν την μακρά παράδοση. Έχουμε ένα σημαντικό κομμάτι της καθεστηκύιας Τάξεως, το οποίο ουδέν προσφέρει. Ηδη, άρχισαν εταιρείες να προσφέρουν, όπως η THEON και η EXALCO. Πρέπει να οργανώσουμε κάτι που να επμνεύσει και να παροτρύνει τους έχοντες, εκτός και εντός, ώστε να καταβάλλουν τον οβολό τους. Κι΄αυτό είναι το ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Το Εθνικό Ταμείο Εθνικής Άμυνας
Μοναχή το δρόμο επήρες
εξανάλθες μοναχή
Δεν ειν΄εύκολες οι θύρες
εάν η χρεία τες κουρταλεί
Σολωμός (Ϋμνος προς την Ελευθερία)

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί υπάρχει αυτή η διστακτικότητα, η αναβλητικότητα, η αδιαφορία. Εάν η Εξουσία έχει άλλες πηγές να καλύψει τις ανάγκες της Άμυνας, ας τις ενεργοποιήσει ΤΩΡΑ και να προβεί σε χρηματοδοτήσεις. Πάσα καθυστέρηση είναι εις βάρος μας και υπέρ του κ. Ερντογάν. Αν δεν έχει, όμως, γιατί διστάζει?
Επανέρχομαι προτείνοντας ως Πρόεδρο του Ταμείου ένα πολιτικό, γνωστό σε όλους για την εντιμότητα, την καθαρότητα, τις ικανότητες και τις οικονομικές γνώσεις. Αποδεκτός απ΄όλες τις πλευρές. Είναι ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Ας τον προσεγγίσει το ΥΕΘΑ με 5-6 κορυφαίους αποστράτους (έχουμε πληθώρα απ΄αυτούς) και ας αρχίσει, άμεσα, το έργο τους. Ο ελληνικός Λαός και οι έχοντες, ειδικότερα, θα εκδηλωθούν. Εφόσον ενημερωθούν, πλήρως, φυσικά. Ας μην αργήσουμε άλλο. Η απόβαση έφθασε μέχρι την ΚΕΑ. Αύριο θα μας τους στείλει στην Αίγινα.

Ελλάς, η Χώρα των δανείων και κομπιναδόρων

Θέλοντας να διευρύνω, ν΄ αυγατίσω τις γνώσεις μου στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους που για τα 200 χρόνια του ετοιμάζει βεγγέρες και πυροτεχνήματα η κ. Αγγελοπούλου, διαβάζω διάφορα βιβλία. Γηράσκω αεί διδασκόμενος. ΄Ενα από αυτά είναι η Επιβίωση ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ του κ. Κων.Λούλη, στελέχους της ΝΔ, και νυν ΓΕν. Γραμματέας Τουρισμού.
Γράφει, μεταξύ των άλλων (σελ 68):
1824: Για να καλυφθούν τα έξοδα προμήθειας πολεμικού υλικού οι Έλληνες κατέφυγαν σε δανεισμό. Τα μεγάλα ποσά των δανείων δεν κάλυψαν τα έξοδα του αγώνα αλλά κατέληξαν στις τσέπες επιτήδειων ελλήνων “αρχόντων”. Οι Έλληνες ιστορικοί απέκρυψαν επιμελώς τις λεπτομέρειες για την τεράστια κατάχρηση.
Οι λεπτομέρειες, οι σκοτεινές πτυχές των δύο δανείων 1824-1825 (συνολικού ύψους 2.800.000 χρυσών λίρων Αγγλίας) που δεν ήταν άλλοι από τον Πρωθυπουργό της Επαναστατικής Κυβέρνησης Αλ. Μαυροκορδάτο, τον Υπουργό Στρατιωτικών Ιω. Κωλέττη έγιναν γνωστές με αποδείξεις από τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια αργότερα. Οι προαναφερθέντες μαζί με την κλίκα τους Ορλάνδο, Κουντουριώτη και Λουριώτη κατεχράσθηκαν τα 2/3 των δανείων.
– 1824 Α΄Δανειον 800.00 χρυσές λίρες Αγγλίας (έξοδα-κλοπή 500.000 λίρες)
– 1825 Β΄Δάνειον 2.000.000 χρυσές λίρες (έξοδα 1.200.000!!!)
Η “συμμορία”, ενώ η Χώρα επυρπολείτο από τον Ιμπραήμ κατεχράσθει 1.700.000 χρυσές λίρες Αγγλίας.
Ο αποκαλύψας την αρπαχτή Καποδίστριας δολοφονήθηκε και σε μερικούς συμμορίτες ανεγέρθηκαν αγάλματα ή δόθηκαν τα ονόματα τους σε λεωφόρους.
Ας κάνουμε ένα μεγάλο άλμα και έρθουμε στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, τι έγινε με τα δάνεια? Μήπως μία μικρή επανάληψη του 1824-5, Μεγάλη Ελλάς…

Γιατί μας το κάνετε αυτό κ. Κεραμέως;

Πηγαίνατε πολύ καλά και σας χαιρόμαστε. Βγαίνετε, λοιπόν, στο γυαλί, και δηλώνετε ότι το μωρό σας είπε πρώτα τη λέξη “μαμά” και ως δεύτερη “Μητσοτάκης”. Μας ήρθε ταμπλάς! Πάει, την χάσαμε και την κα Νίκη Κεραμέως από τον πίνακα, των πολύ ολίγων, σοβαρών πολιτικών.
Από τα άγρια θηρία το πλέον επικίνδυνο είναι η ύαινα. Από τα ημέρα ο κόλαξ.
Αριστοτέλης

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – NON TRASPARANT
Επίκαιρο ηρωϊκό άσμα
Των πολιτικών τα φουσάτα πέρασαν
σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά
μ’ αρπαχτές και δάνεια τη Χώρα χάλασαν
την ξεπούλησαν κανονικά

Τα λαμόγια και οσφυοκάμπτες ποτέ δεν πεθαίνουν
δεν τα σκάζει φοβέρα καμμιά
μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν
Και ξανά στους τεμενάδες, ρουσφέτια και μίζες τραβούν (τρις)
(διασκευή παλαιού εμβατήριου)


ΝΙΜΙΤΣ = ΚΝΚΠ

Δηλαδή από Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού σε Κέντρο Νοσηλείας Περιστατικών Κορονοϊού.
Οι απόστρατοι (+οικογένειες), που καταβάλλουν, ισοβίως, μηνιαία προσφορά στο Ίδρυμα για μια ακόμη φορά συμβάλλουν, πρώτοι-πρώτοι, στην αντιμετώπιση μιας εθνικής ανάγκης.
Ελπίζεται ότι ο ΥΦΕΘΑ, κ. Αλκ.Στεφανής, εκ των σπλάχνων του Στρατού, απόστρατος και αυτός θα έχει φροντίσει για την περίθαλψη των απομάχων του Στρατού από άλλα Στρ. Νοσοκομεία και ότι θα προχωρήσει στα υποσχόμενα: δηλαδή την ανακαίνιση μιας πτέρυγας του Νοσοκομείου.

Επί του πιεστηρίου

*Συμπληρώνω τα όσα ανέφερα πιο πάνω για το ΝΙΜΤΣ
•Το Ίδρυμα διοικείτο μέχρ προχθές από τον εξαίρετο γιατρό παθολόγο-λοιμωξιολόγο Υποστράτηγο ε.α Γ.Γιαννακό, ο οποίος είχε αριστεύσει στο πόστο του.
•*Με τη μετατροπή (επίταξη ούτως ειπείν) του νοσοκομείου από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας ο Γ.Γ έσπευσε με ταχείς ρυθμούς να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαρρυθμίσεις.
*Ενώ η κατάσταση εξελισσόταν ,χωρίς το ΥΕΘΑ να ενδιαφερθεί να ανακοινώσει από που θα περιθάλπονται οι βετεράνοι και οι οικογένειες τους που έμειναν “ξεκρέμαστοι” το ΥΕΘΑ απεμάκρυνε αιφνιδίως τον Γιαννακό του οποίου η θητεία έληγε το 2023! Επανάληψη δηλαδή της παρανομίας-αυθαιρεσίας που άρχισε με την αποστρατεία του Αρχηγού Καμπά,

•Παρατηρώ, κι αν κάνω λάθος θα ζητήσω συγγνώμη, ότι :

-Ενώ η επιδημία μαίνεται ο πρωθυπουργός αγωνία για την αντιμετώπιση της και παρακαλεί ιατρούς να προσέλθουν για βοήθεια, η πολιτική εξουσία του ΥΕΘΑ με αστεία επιχειρήματα απομακρύνει από το ΝΙΜΤΣ έναν εξαίρετο ιατρό λοιμωξιολόγο .Το νου της έχει στη ρουσφετολογία και στον κομματισμό. Αυτό λέγεται κατάχρηση εξουσίας.

– Ενώ η αγωνία και προσπάθεια του ΥΕΘΑ θα πρέπει να επικεντρώνεται στις επιχειρησιακές σβαρότατες ελλείψεις (πόσα C-130, πόσ C-27J , πόσα NH-90,πόσα PUMA κλπ ίπτανται΄) καταναλίσκεται σε ίντριγκες και κομματικές ζυμώσεις.

Το καλύτερο όμως το φύλαξα τελευταίο. Μαθαίνω χωρίς να μπορώ να το διασταυρώσω ότι το υπουργείο για να σφραγίσει την αποπομπή Γιαννακού προώθησε ΠΝΠ με την οποία επιτρέπεται τη θέση του γενικού διευθυντού νοσοκομείου αντί ιατρού να την καταλαμβάνει μάχιμος αξιωματικός. Το ΝΙΜΤΣ μετατρέπεται σε ταξιαρχία.
Κύριε Στεφανή πως αντιδράτε σ’ όλα αυτά;

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016