Πέθανε ο Τούρκος στρατηγός Γιασάρ Μπουγιουκανίτ, πρώην αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Μπουγιουκανίτ, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, δύο φορές , μία το 2006 και μία το 2007. Τη δεύτερη φορά συμμετείχε στην σύνοδο Αρχηγών των βαλκανικών χωρών. Α/ΓΕΕΘΑ ήταν τότε ο Ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης.
Ο Μπουγιουκανίτ στο κλείσιμο της συνόδου συμμετείχε στη κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι Αρχηγοί. Μία ερώτηση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, τον είχε κάνει “πύραυλο”. Η ερώτηση είχε να κάνει με το κατά πόσο ο Μπουγιουκανίτ γνώριζε τις ακραίες προκλήσεις που έκαναν στο Αιγαίο οι τουρκικές δυνάμεις. Είχε γίνει η δολοφονία Ηλιάκη στην Κάρπαθο.Υπήρχε και τότε μια αίσθηση για “ανεξάρτητους πυρήνες” εντός των τουρκικών ΕΔ. Ο Μπουγιουκανίτ προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του , αλλά το χέρι του που έτρεμε πρόδιδε τον εκνευρισμό του. Απάντησε ότι γνώριζε τα πάντα…Άρα είχε και την ευθύνη όσων γίνονταν.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016