Στο χάρτη η περιοχή των Ιμίων όπως αποτυπώνεται από το marine traffic μέσω του οποίου γίνεται η παρακολούθηση των στιγμάτων όλων των πλοίων. Μετά από περίπου ένα μήνα που οι Τούρκοι είχαν σταθερή παρουσία στις βραχονησίδες…εξαφανίστηκαν! Σήμερα γύρω από τα Ίμια δεν υπάρχει κανείς!

Βέβαια οι Τούρκοι έκαναν ένα τελευταίο “σόου”, το βράδυ. Μια ακτοφυλακίδα τους προσέγγισε το Αγαθονήσι σε απόσταση ενός μιλίου από την ακτή. Παρέμεινε στη περιοχή για περίπου μία ώρα και αποχώρησε.

Οι Τούρκοι είναι τώρα έτοιμοι να παζαρέψουν! Με ποιους; Με τους Αμερικανούς! Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρ.Τίλερσον θα έχει επαφές στην Άγκυρα, έχοντας δίπλα του τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζ. Πάϊατ. Τι θα ζητήσουν θα ΄χει ενδιαφέρον . Με τι απειλούν το είδαμε. Με μία ακόμη κρίση στο Αιγαίο. Την αντέχουν; Δείχνουν να πιστεύουν πως ναι.

Η Αθήνα νομίζουμε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει από τις αμερικανοτουρκικές επαφές. Αντιθέτως η ιστορία άλλα μας έχει διδάξει…Ελπίζουμε τουλάχιστον.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016