Στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού , τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν δύο δεδομένα στα οποία συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες παγκοσμίως:

•Η αποτελεσματικότερη λύση για την εξουδετέρωση του Covid 19 είναι το εμβόλιο

•Εμβόλιο πριν περάσουν 18 μήνες δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε. Αυτό το λένε άπαντες οι επιστήμονες που αντιμετωπίζουν τον COVID-19 και ειδικά εκείνοι που τον έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πριν έρθει στην Ελλάδα.

Τι είπε σήμερα ο κ.Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση;

Ανιγράφουμε λέξη, λέξη, όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Κάποιοι λένε ότι ηλικιωμένοι θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στο τέλος του χρόνου, θα δούμε, δεν είμαστε προφήτες, παρακολουθούμε τα δεδομένα και αναλόγως πράττουμε» εξήγησε ο κύριος Τσιόδρας. Περισσότερο απ’ όλους κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι, επανέλαβε και αναφέρθηκε σε ένα μήνυμα που έλαβε από έναν από αυτούς που του έλεγε ότι πρέπει κάποια στιγμή να πάμε κι εμείς μια βόλτα στην εξοχή. Ο Σ.Τσιόδρας εξήγησε ότι «θα γίνει κι αυτό αλλά δεν είμαστε ακόμα σε αυτήν τη φάση», αλλά πρόσθεσε ότι «σύντομα θα έρθει η ώρα που θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους αλλά όχι πολύ σύντομα». Αυτό, όπως είπε, δεν θα γίνει προτού έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, χαμηλή κυκλοφορία του ιού και σχεδόν καθόλου εισαγόμενα κρούσματα του ιού στη χώρα μας”.

Αν οι δηλώσεις του έχουν μεταφερθεί σωστά και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό έχει γίνει από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα πρέπει να προετοιμάζουμε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες για 18μηνη καραντίνα. Πάρα πολύ σκληρό, δύσκολο και νομίζουμε μη εφαρμόσιμο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016