Ο μεγαλύτερος όμιλος ναυτιλιακών ασφαλίσεων στον κόσμο δεν θα ασφαλίζει πλοία που εμπλέκονται στα προγράμματα αγωγών Nord Stream 2 και TurkStream, των οποίων προΐσταται η Ρωσία, εξαιτίας της απειλής αμερικανικών κυρώσεων.

Ενώσεις που ανήκουν στον όμιλο International Group of P&I Clubs, περιλαμβανομένων των Shipowners’ Club και London P&I Club ανέφεραν τη Δευτέρα σε εγκύκλιο που εξέδωσαν ότι δεν θα παρέχουν κάλυψη «για οποιαδήποτε δραστηριότητα στην οποία εμπλέκονται ή με την οποία σχετίζονται τα προγράμματα κατασκευής NordStream 2 ή TurkStream».

Στην εγκύκλιο προστίθεται ότι τα μέλη «καλούνται να υπολογίσουν και να μετριάσουν τους κινδύνους από τη σύναψη συμβολαίων με τα προγράμματα κατασκευής Nord Stream 2 ή TurkStream και να επιδείξουν τη μέγιστη επιμέλεια για να αποφύγουν έκθεση σε κυρώσεις ή σε δράσεις επιβολής».

Ο όμιλος International Group of P&I Clubs αντιπροσωπεύει τους 13 κορυφαίους ασφαλιστές πλοίων στον κόσμο και καλύπτει σχεδόν το 90% του παγκόσμιου τονάζ. Όλα τα μέλη του έχουν εκδώσει παρόμοιες εγκυκλίους αναφορικά με τους Nord Stream 2 και TurkStream.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016