Απάντηση στους προβληματισμούς των Συλλόγων ΑΣΣΥ, δίνουν με κείμενό τους στρατιωτικοί που έχουν συμμετοχή στις προσπάθειες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

ΠΡΟΣ : – Συλλόγους ΑΣΣΥ (ΣΑΣΜΥ – ΣΑΣΜΥΝ – ΣΑΣΤΥΑ – ΣΑΣΥΔΑ – ΣΑΙΡ)
– Στρατιωτικούς Συντάκτες

ΘΕΜΑ : Σταδιοδρομία Αξιωματικών Προελεύσεως ΑΣΣΥ

4 Ιουνίου 2019

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι.
Αξιότιμοι συνάδελφοι.
Διαβάσαμε με ιδιαίτερο προβληματισμό το κοινό δελτίο τύπου του Συντονιστικού Συμβουλίου των Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ ΕΔ, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε πλήθος διαδικτυακών ΜΜΕ, το οποίο αφορούσε τα ζητήματα που έχουν προκύψει, ιδίως κατά το τελευταίο διάστημα, για τους αποφοίτους ΑΣΣΥ και θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε κάποιες λεπτομέρειες επί των προβληματισμών που τέθηκαν.
Πρώτον, σχετικά με τις προτάσεις που τέθηκαν κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από πλευράς ΠΟΕΣ, ή πιο σωστά των Περιφερειακών Ενώσεων, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι, όπως είχαν διαμορφωθεί τα τότε δεδομένα, τα χέρια μας ήταν για μια ακόμα φορά, σε μεγάλο βαθμό, δεμένα και όχι με δική μας (των Περιφερειακών Ενώσεων) υπαιτιότητα.
Θεωρούμε πως είναι σε όλους γνωστό, ότι η Π.Ο.Ε.Σ., καθ’ όλα τα χρόνια διαδρομής της, από το 2004 μέχρι σήμερα, με όλες τις μορφές που έχει λάβει στα 15 χρόνια της ζωής της, έχει αποδείξει ότι ασχολείται συστηματικά με την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων όλων των συναδέλφων ανεξαιρέτως και, νομοτελειακά, ήταν δεδομένο ότι έτσι θα έπραττε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι, ο συνδυασμός των εξελίξεων των ημερών (στις οποίες αναφέρθηκαν άλλοι την ημέρα συζήτησης, διότι προφανώς αυτές τους ενδιέφεραν περισσότερο), μας εξώθησε εκ των πραγμάτων σε μια συνολική αναπροσαρμογή της τακτικής ως προς την υποβολή προτάσεων.
Εντούτοις, αν και κρίνουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε περαιτέρω επί τούτου, θεωρούμε πως είναι γνωστό ότι διαρκώς τίθεντο τρικλοποδιές και εμπόδια, πρόβλημα που προφανώς και έπρεπε να υπερσκελιστεί, το οποίο θεωρούμε ότι και επετεύχθη, αφού οι Περιφερειακές Ενώσεις υπέβαλαν υπόμνημα και προέβησαν σε συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις για ένα πλήθος πολύ σοβαρών θεμάτων.
Δεύτερον, αναφορικά με τα ζητήματα που αφορούν τους αποφοίτους ΑΣΣΥ, ήδη, εδώ και πέραν του ενός μηνός, έχει δημιουργηθεί, από τις Περιφερειακές Ενώσεις, μια ομάδα εργασίας που αποτελείται από μέλη των Ενώσεων – Αξιωματικούς αποφοίτους ΑΣΣΥ και εργάζεται συστηματικά και με σοβαρότητα, με όλα τα θέματα που έχουν προκύψει, ώστε να υποβληθεί αρμοδίως συνολική και απολύτως τεκμηριωμένη πρόταση με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών που έχει δημιουργήσει η διαχρονική νομοθέτηση.
Επί τούτου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό η εν λόγω κίνηση να δρομολογηθεί στον σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο και για το λόγο αυτό συνιστούμε σε όλους υπομονή και παρακαλούμε να μας δείξετε εμπιστοσύνη, όπως όλοι έχετε ξαναπράξει στο παρελθόν.

Με εκτίμηση
Πλοίαρχος (Ε) Ν. Ντίγκος ΠΝ
Αντιπλοίαρχος (Ε) Στ. Ροδουσάκης ΠΝ
Πλωτάρχης (Ε) Ε. Παπαχαρτοφίλης ΠΝ
Πλωτάρχης (Ε) Δ. Πανουργιάς ΠΝ
Σημαιοφόρος (Ε) Δ. Μεθενίτης ΠΝ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016