Τουρκικά ΜΜΕ γράφουν για τη “συνάντηση” όπως την χαρακτηρίζουν ελληνικών F-16, με τουρκικό UAV στη Ρόδο. Οι Τούρκοι γράφουν ότι το UAV ANKA , πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο και υποστηρίζουν ότι την ίδια πτήση είχε κάνει και πριν από δύο εβδομάδες. Με νόημα επισημαίνουν πως τα συγκεκριμένα UAV “διαθέτουν πάρα πολύ καλή κάμερα”!

Το θέμα βέβαια δεν είναι τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι. Το ζήτημα είναι ότι έτσι όπως τα καταφέραμε οι Τούρκοι κάνουν αυτό που θέλουν στο Αιγαίο με λίγα χρήματα, μηδενικό ρίσκο για το ανθρώπινο δυναμικό τους κι εμείς αναγκαζόμαστε να απογειώνουμε F-16 για να αναχαιτίζουμε UAV, δαπανώντας πάρα πολλά χρήματα καταπονώντας και θέτοντας σε ρίσκο ανθρώπινο δυναμικό και ιπτάμενα μέσα που κοστίζουν πολλά.

Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε, αλλά το κακό είναι ότι δεν βάζουμε και μυαλό.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016