Περίπου το 86% των Ρώσων δηλώνουν ότι αισθάνονται ευτυχείς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM). Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 24 χρόνια.
«Το επίπεδο της ευτυχίας των Ρώσων με βάση τα υποκειμενικά συναισθήματα βρίσκεται στο 86%, ποσοστό που συνιστά τον μέγιστο δείκτη που έχει καταγραφεί στο διάστημα όλων των ετών που πραγματοποιούνται μετρήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης. Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πιο συχνά νοιώθουν ευτυχείς άτομα που ανήκουν στις ηλικίες 25-34 ετών και άτομα με υψηλές υλικές απολαβές.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η «οικογένεια» είναι αυτή που κάνει το 33% των Ρώσων να αισθάνονται ευτυχείς, η προσωπική κατάσταση της υγείας τους αλλά και η κατάσταση της υγείας των οικείων του είναι παράγοντες που κάνουν το 21% των Ρώσων να νοιώθουν ευτυχείς, ενώ τα «παιδιά» και η «καλή δουλειά» κάνει το 18% και το 17% αντίστοιχα των Ρώσων να νοιώθουν ευτυχείς.
Ανάμεσα στους λόγους που κάνουν τους Ρώσους να μην νοιώθουν ευτυχείς σε ποσοστό 11% είναι η έλλειψη υλικών αγαθών και η άσχημη κατάσταση στην χώρα επίσης σε ποσοστό 11%, ενώ η κακή κατάσταση της προσωπικής υγείας κάνει το 6% των Ρώσων να μην νοιώθουν ευτυχείς.
Η δημοσκόπηση του Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου του 2019, σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016