“Έσο έτοιμος” για όλα! Αν προκύψουν… Ο λόγος για τον Στόλο. Δεν πρέπει μόνο να γκρινιάζουμε αλλά και να επαινούμε. Οι πληροφορίες του Militaire.gr αναφέρουν ότι όλες οι μεγάλες μονάδες του Στόλου, μετά από πολύ καιρό βρίσκονται σε επίπεδα διαθεσιμότητας που προσεγγίζουν το 100%!

Δεν έγινε θαύμα… Θαύματα δεν γίνονται. Υπάρχουν άνθρωποι που το κατόρθωσαν και η ηγεσία του Στόλου απονέμει τα εύσημα εκεί που ανήκουν: στους εργαζόμενους της επισκευαστικής βάσης του Ναυστάθμου και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Αυτοί κατόρθωσαν να ανεβάσουν τις διαθεσιμότητες σε ποσοστά “πολεμικά”. Πρόκειται περί κατορθώματος, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά εδώ και χρόνια. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον εφοδιασμό ανταλλακτικών. Ο Στόλος πριν την οικονομική κρίση αλλά ειδικά κατά τη διάρκεια της αφέθηκε στην τύχη του. Κι όταν υπήρξε μια “ανάσα”, τότε προτιμήθηκε όλα τα λεφτά που υπήρχαν να δοθούν σ΄ ένα και μόνο πρόγραμμα, στον εκσυγχρονισμό των F-16. Μόνο που όπως έχουν έρθει τα πράγματα στα ελληνοτουρκικά δεν μας φθάνει το ραντάς AESA των εκσυγχρονισμένων F-16 που αν όλα πάνε καλά θα τα ΄χουμε το 2028 στη διάθεσή μας. Χρειαζόμαστε και Στόλο ισχυρό. Δεν ήταν προφανώς ανόητος ο Ερντογάν που επένδυσε όσο εμείς κοιμόμαστα όρθιοι, στο “χτίσιμο” ενός νέου Στόλου.

Το επίτευγμα των εργαζομένων σε Ναύσταθμο και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν θα κρατήσει πολύ αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Σίγουρα θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από τρεις ημέρες που διαρκούν τα θαύματα. Γιατί αυτό που πέτυχαν είναι καλύτερο και από θαύμα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016