Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε  ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με την προϋπόθεση ότι η Τεχεράνη θα τηρήσει εκ νέου τις δεσμεύσεις της.

“Αλλά θα το χρησιμοποιούσαμε αυτό ως σημείο εκκίνησης, με τους συμμάχους και τους εταίρους μας που θα είναι εκ νέου στην ίδια πλευρά με εμάς, για να επιδιώξουμε μια πιο ισχυρή και πιο βιώσιμη συμφωνία”, πρόσθεσε ο ‘Αντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στη Γερουσία, που κλήθηκε να επικυρώσει τον διορισμό του.

Ο χρόνος που θα χρειαζόταν το Ιράν για να φτιάξει αρκετό σχάσιμο υλικό για ένα μόνο πυρηνικό όπλο έχει μειωθεί σε τρεις ή τέσσερις μήνες από έναν και πλέον χρόνο που ήταν βάσει της συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, δήλωσε ο ‘Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επιλέχθηκε από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζον Μπάιντεν για να ηγηθεί του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Ο χρόνος που θα χρειαζόταν το Ιράν για να παραγάγει αρκετό σχάσιμο υλικό για ένα όπλο — έχει μειωθεί από έναν και πλέον χρόνο που ήταν βάσει της συμφωνίας JCPOA, σε περίπου τρεις ή τέσσερις μήνες, με βάση τουλάχιστον δημόσιες αναφορές”, δήλωσε ο μέλλων επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναφερόμενος στη συμφωνία, της οποίας η επίσημη ονομασία είναι Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016