Οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν το προσφυγικό σκεπτόμενοι τις ψήφους- Ο Δημ.Βίτσας στο Militaire

Ο Δημήτρης Βίτσας πρώην ΑΝΥΕΘΑ αλλά και υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, γνωρίζει και τις ΕΔ και το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού μεταναστευτικού. Επιπλέον είναι μια από τις πιο ψύχραιμες φωνές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Και η ψυχραιμία είναι απαραίτητη αυτή τη περίοδο. Ο κ.Βίτσας μιλά για την κρίση που ζούμε στο προσφυγικό λέει ποια είναι τα σωστά που έγιναν αλλά και ποια είναι τα λάθη που η κυβέρνηση επιμένει να κάνει. Μιλά με συγκεκριμένα στοιχεία , για συγκεκριμένα γεγονότα και προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Μιλά για την ακραία ρητορική που κάποιοι ανέχονται και γι΄ αυτό την συντηρούν και την τροφοδοτούν.

Αναφερόμενος στο πως αντιμετωπίζει η Ευρώπη αυτό το μεγάλο θέμα λέει αυτό που λίγο πολύ έχουμε καταλάβει: και εκεί αντιμετωπίζουν το ζήτημα με βάση τα “ψηφαλάκια”.

Δείτε τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016