Στην ΕΑΒ βρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Επισκέφθηκε την πολύ σημαντική για την αμυντική μας βιομηχανία εταιρεία την ώρα που νομίζουμε σκοπίμως και αδίκως κατηγορείται για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος αναβάθμισης των F-16, όπως έγραψε το Militaire.gr . Κατηγορούν την ΕΑΒ η οποία ακόμη δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στο πρόγραμμα! Η ΕΑΒ μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά αλλά δεν θα της φορτώνουμε τα πάντα…Το γιατί κάποιοι το κάνουν θα το διαπιστώσουμε και θα το μοιραστούμε μαζί σας.

Η επίσκεψη Θεοδωράκη

«Η χώρα έχει ανάγκη από αμυντική βιομηχανία που θα της επιτρέψει να διατηρεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να εξαρτάται συνεχώς και σε όλα από ξένες βιομηχανίες. Η τεχνογνωσία που έχει παραχθεί δεκαετίες τώρα δεν πρέπει να πάει χαμένη αλλά αντιθέτως μπορεί να γίνει η μαγιά για μια νέα αναπτυξιακή πορεία που εύκολα θα προσελκύσει πελάτες από την περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Πρέπει άμεσα να υπάρξει ένα κεντρικό σχέδιο που με ευθύνη του υπουργείου Ανάπτυξης – και όχι του υπουργείο Οικονομικών – θα οδηγήσει σε μια σύγχρονη και προσοδοφόρα για τη χώρα αμυντική βιομηχανία με δημόσια και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκεπτόμενος την Πέμπτη την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία στην Τανάγρα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινωνίας Αξιών, υποψήφιο ευρωβουλευτή με το Ποτάμι, Στέλιο Φενέκο και τον Τομεάρχη Άμυνας του Κινήματος Γιώργο Τσιτσιλιάνο.
Τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της ΕΑΒ Ζαχαρίας Γκίκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Μαζαράκος, που τους ενημέρωσαν κυρίως για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στα οποία η αναβάθμιση των F-16 σε Viper, ο εκσυγχρονισμός των C – 130 και η ανακατασκευή των P 3B – ήδη το πρώτο πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή αέρα και αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τις επόμενες ώρες.
Η αντιπροσωπεία του Ποταμιού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και στην συνέχεια συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ανάμεσα στους οποίους ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Βάσσος και ο Γραμματέας Νεκτάριος Μπανάκας, που τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα για την εκκρεμούσα συλλογική σύμβαση.
Όπως δήλωσαν τόσο ο κ.Φενέκος όσο και ο κ.Τσιτσιλιάνος υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με προγραμματισμό, δομική αναδιοργάνωση, έρευνα, μακροπρόθεσμούς στόχους, νέες γραμμές παραγωγής και σύγχρονο management.
Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ότι σε μια εποχή που η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης με στόχο να ελαχιστοποιήσει την εξάρτησή της από εισαγωγές οπλικών συστημάτων, η ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας πρέπει να αποτελεί εχέγγυο για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και βασικό πυλώνα της οικονομίας μας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016