Ο “μακρυμάλλης” που έγινε Α/ΓΕΕΘΑ και τι δεν θα προλάβει να διορθώσει

Ποιος είναι νεαρός με τα σχετικά μακριά μαλλιά; Η φωτογραφία είναι από το 1977… Πρώτη ημέρα στη Σχολή Ικάρων και ο νεαρός στο κέντρο της φωτογραφίας είναι ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου. Πέρασαν πολλά χρόνια, ο νεαρός με τα μαλλιά έχει γίνει πλέον Α/ΓΕΕΘΑ, αφού πέρασε από τις θέσεις του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας και του Α/ΓΕΑ.

Προφανώς εκείνη την ημέρα του 1977 δεν θα περνούσε από το μυαλό του ότι θα έφθανε μέχρι τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Συνήθως οι φιλοδοξίες για κάποιων που θέλει να περάσει στην Σχολή Ικάρων είναι να πετάξει με μαχητικά αεροσκάφη, όσο περισσότερο μπορεί. Στην εποχή του ο Πτέραρχος Χριστοδούλου είχε αυτή την ευκαιρία στο μέγιστο βαθμό. Δυστυχώς οι νέοι αεροπόροι σήμερα δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος των μαζικών παραιτήσεων που έχουμε τα τελευταία χρόνια από την ΠΑ. Ο αριθμός των παραιτήσεων είναι πολύ μεγάλος και ΔΕΝ οφείλεται στις χαμηλές απολαβές των χειριστών. Όποιον κι αν ρωτήσεις θα σου απαντήσει ότι ο λόγος που αποφάσισε να παραιτηθεί είναι ότι δεν πετάει όσο θα ΄θελε.

Δεν γνωρίζουμε αν έχει κάτι στο μυαλό του για να το διορθώσει κι αν υπάρχουν πλέον οι δυνατότητες να το πράξει στο υπόλοιπο της θητείας του στην κορυφαία θέση των ΕΔ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016