Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε κι αυτός στην εμφανή πλέον προσπάθεια συγκεκριμένης “συνιστώσας” της ΝΔ στοχοποίησης του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη. Ανάμεσα στα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ήταν και τα εξής:

«Τα εθνικά θέματα, η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν προσφέρονται για εσωτερική κατανάλωση ή για μικροπολιτική. Δε συμφωνώ με δηλώσεις ανησυχίας εν είδει τηλεοπτικού σχολιασμού. Αυτός μπορεί να γίνεται από σχολιαστές, δημοσιογράφους, καθηγητές, αλλά όχι από πολιτικούς» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Σε ψηφίζουν, σε εκλέγουν και σε διορίζει ένας πρωθυπουργός σε μια θέση ευθύνης, όχι για να ανησυχείς, αλλά για να δρας. Όχι για να σχολιάζεις, αλλά για να προλαμβάνεις. Για να οργανώνεις την εξωτερική πολιτική της χώρας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την στρατηγική και την τακτική σου, έτσι ώστε να αποτρέπεις τον οποιοδήποτε κίνδυνο και να διασφαλίζεις την ειρήνη και την ευημερία για τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η θέση μου σχετικά με όσους δηλώνουν ανήσυχοι το τελευταίο διάστημα. Όλοι όσοι έχουν θέση ευθύνης, πρέπει να κάνουν περισσότερα και να λένε λιγότερα”.

Θα μπορούσαμε να το προσπεράσουμε, τώρα που όπως λένε οι δημοσκοπήσεις η ΝΔ “καλπάζει” προς την εξουσία. Αυτό δεν κάνουν οι περισσότεροι τέτοιες ώρες; Δεν έχουμε τέτοια θέματα, συνεπώς μπορούμε να κάνουμε κάποια σχόλια, γιατί είναι ενοχλητικό να πιστεύουν ορισμένοι ότι έχουμε όλοι, “μνήμη χρυσόψαρου”.

Ότι ο Αποστολάκης δεν μιλάει , δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Το ολιγομελές επιτελείο του μάταια τον “σπρώχνει” προς την “εξωστρέφεια”. Αυτό όμως είναι το λιγότερο…

Έχει απόλυτο δίκιο ο κ.Κικίλιας να λέει ότι όποιος έχει θέση ευθύνης πρέπει να δρα. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς δεν το κατάλαβαν κάποιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας της ΝΔ. Κάπως έτσι ο Αποστολάκης ως Α/ΓΕΝ αναγκάστηκε να “κλείσει” την υπόθεση των υποβρυχίων που τελικά δεν έγερναν τόσο όσο έλεγε η κυβέρνηση της ΝΔ, που τα είχε αφήσει κυριολεκτικά στην τύχη τους…

Έκλεισε επίσης την αναβάθμιση των P-3 Orion την οποία υπουργοί Εθνικής Άμυνας του κόμματός του “κλωσούσαν” και την άφηναν όλο “γι΄ αύριο”.

Επί Αρχηγίας του στο ΓΕΕΘΑ “έκλεισε” η αναβάθμιση των F-16, την οποία επίσης υπουργοί Εθνικής Άμυνας της ΝΔ όλο την συζητούσαν αλλά ποτέ δεν την “άγγιζαν”.

Δεν θα αναφερθούμε στα έκτακτα γεγονότα που κλήθηκε να διαχειριστεί όταν ήταν Αρχηγός ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ. Κι επειδή δεν μιλούσε αλλά δρούσε προφανώς κι έχει κάνει λάθη. Αλλά τον χώρο της Εθνικής Άμυνας οι “αλάθητοι” τον έχουν κάψει. Γιατί δεν έκαναν απολύτως τίποτα!

Γιατί αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το κείμενο; Όχι μόνο επειδή γνωρίζουμε τον Αποστολάκη από την εποχή που ήταν διοικητής της ΜΥΚ. Το αποφασίσαμε διαβάζοντας διάφορα πικρόχολα σχόλια αποστράτων, οι οποίοι έχουν πολλά να γράψουν για τον νυν ΥΕΘΑ που θα μπορούσε να είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είναι και δεν γράφουν λέξη για τις θλιβερές περιπτώσεις συναδέλφων τους που “εκλιπαρούν” για να γίνουν υποψήφιοι βουλευτές. Κάποιοι από τους σχολιογράφους υπηρετούσαν στα Ίμια κι άλλοι την εποχή των “δεύτερων Ιμίων” τα οποία ζήσαμε με τη δολοφονία του Κώστα Ηλιάκη και όσα ακολούθησαν.

ΥΓ. Δεν γράψαμε τίποτα για τους υπουργούς που δεν έβλεπαν επιχειρηματίες και άλλους που άκουγαν όταν είχαν υποχρέωση, το δελτίο ειδήσεων του MEGA δια τηλεφώνου που κρατούσε ανώτερος αξιωματικός! Έχουν γίνει κι αυτά στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016