Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μέσω του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ανακοίνωσε ότι η χώρα του μετά από την Πρωτοχρονιά “βάζει μπρος”, για σεισμικές έρευνες ,σε πρώτη φάση και για γεωτρήσεις αμέσως μετά, νότια από το Καστελόριζο και μέχρι την Κρήτη! Αυτό δεν είναι η μοναδική δυσμενής εξέλιξη.

Ο Ερντογάν κάλεσε μεγάλες εταιρείες να συνεργαστούν με την Τουρκία. Ποιες θα ανταποκριθούν θα το δούμε. Προς το παρόν είναι βέβαιο ότι στο παιχνίδι μπαίνει το Κατάρ, με το οποίο η Τουρκία έχει άριστες σχέσεις. Εκεί ήταν χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ για να εγκαινιάσει τις τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η πληροφορία που μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, σύμφωνα με την οποία το κρατικό ραδιόφωνο της Τουρκίας αναμεταδίδει πληροφορίες του κρατικού ραδιοφώνου του Ισραήλ, που λένε ότι ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης έχει στείλει μήνυμα στην Άγκυρα για συνεργασία στην κατασκευή μεταφοράς αγωγού φυσικού αερίου. Αυτό ίσως να εξηγεί και την χαλαρή αντίδραση του Ισραήλ, σ΄ όσα κάνει στην περιοχή η Τουρκία.

Το θέμα μας είναι ένα: τι θα κάνουμε εμείς…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016