Ο Χουλουσί Ακάρ μέχρι πριν λίγους μήνες Αρχηγός των τουρκικών ΕΔ και νυν υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας σε χθεσινές του δηλώσεις είπε μεταξύ άλλων ότι το Αιγαίο και η Κύπρος ανήκουν στην Τουρκία!!! Θα μπορούσαμε να βρούμε διάφορες δικαιολογίες για τα απίθανα που λέει ο υποτίθεται σοβαρός υπουργός Άμυνας της Τουρκίας. Η σοβαρότητα του καθενός κρίνεται διαρκώς και προφανώς όσοι στην Αθήνα θεωρούσαν τον Ακάρ αξιόπιστο συνομιλητή ,χαμηλών τόνων , θα πρέπει ίσως να αναθεωρήσουν…

Έχουν εκλογές, είναι εκνευρισμένοι από την απομόνωσή τους κι άλλα πολλά μπορούν να ειπωθούν για όσα λέει ο Ακάρ και ο Ερντογάν. Πρέπει όμως να μπει κι ένα όριο στις …δικαιολογίες!

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν Έλληνας υπουργός , ειδικά υπουργός Άμυνας έλεγε τέτοια πράγματα δημόσια. Να θυμίσουμε τι φασαρία γινόταν εδώ στην Ελλάδα κάθε φορά που ο Καμμένος κάτι έλεγε για τα ελληνοτουρκικά, εδώ στην Ελλάδα! Και ο Καμμένος τέτοιες ανοησίες σαν κι αυτές που εκστόμισε χθες ο Ακάρ δεν είπε!

Ελοίζουμε ότι τα ελληνικά πολιτικά κόμματα θα ασχοληθούν εκτός από τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος απάντησε σ΄όλα όσα είπε ο Τσαβούσογου και με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Με τις οποίες βεβαίως θα πρέπει να ασχοληθούν και οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι.

Το πρόβλημα στα ελληνοτουρκικά σ΄ ότι αφορά την Ελλάδα δεν είναι τόσο η Τουρκία. Είναι ο τρόπος με τον οποίο τα ελληνικά κόμματα αντιμετωπίζουν την τουρκική επιθετικότητα και παραφροσύνη. Όπως σ΄ όλα τα θέματα εμφανίζονται διχασμένα, ψάχνοντας κομματικά κέρδη ακόμη και στα λεγόμενα εθνικά θέματα. Το ξέρουν αυτό οι Τούρκοι και γι΄ αυτό ρίχνουν λάδι στη φωτιά με δηλώσεις όπως αυτές του Ακάρ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016