Πέντε εκατομμύρια ευρώ αναζητά ο νέος Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς για να σηκώσει στον αέρα τα ελικόπτερα NH-90. Ο νέος Α/ΓΕΣ θεωρεί ότι τα NH-90 πρέπει να ενταχθούν γρήγορα στα επιχειρησιακά πλάνα του Στρατού.

Ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε την άποψη ότι η σύμβαση της αγοράς τους ήταν προβληματική και γι΄ αυτό δεν τα υπολόγιζε στη δύναμη του Στρατού. Προσπάθησε να τα πουλήσει αλλά καμία συμφωνία δεν προέκυψε.

Ο νέος Α/ΓΕΣ πιστεύει ότι τα ελικόπτερα μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν και πιστεύει ότι εκτός από τα 5 εκατομμύρια που θα επιτρέψουν την απογείωσή τους, θα πρέπει να εξοικονομηθούν και 50 ακόμη εκατομμύρια ώστε να εξασφαλιστεί η τεχνική τους υποστήριξη σε βάθος δεκαετίας.

Ο νέος Α/ΓΕΣ θα προσπαθήσει να παρέμβει και στο θέμα των ελικοπτέρων Kiowa, επιχειρώντας να δώσει μέρος των τεχνικών εργασιών που θα χρειαστούν σε ελληνικές εταιρείες.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016