Για την βόμβα του σκανδάλου NOVARTIS μίλησε στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας. Είπε μεταξύ άλλων πως δεν καταλαβαίνει γιατί η ΝΔ έχει αρχίσει να διαμορφώνει υπερασπιστική γραμμή, χωρίς τυπικά να υπάρχει κάποιος κατηγορούμενος.

Τι ακριβώς είπε:

Διέκρινα μια προσπάθεια του κυρίου Βορίδη να ψηλαφίσει υπερασπιστική γραμμή, ενώ δεν έχει διαβάσει καν τη δικογραφία. Μάλιστα σε ένα σημείο, προς το τέλος, το τερμάτισε, με τη λογική ότι έβαλε και το θέμα της παραγραφής.

Το βασικό, κατά τη γνώμη μου, και εκεί θα πρέπει να επιμείνουμε είναι, ότι έχουμε ένα διεθνές σκάνδαλο για το οποίο η Ελλάδα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ως χώρα αναφοράς για τη διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων διεθνώς. Έχουν ξεκινήσει οι αποκαλύψεις από τις ΗΠΑ. Από αυτό που οι δημοσιογράφοι έχουν ονομάσει «πάρτι» στο χώρο της υγείας, έχουμε την κορυφή του παγόβουνου.

Πρέπει, πρώτον όλοι να ενδιαφερθούμε να έρθει γρήγορα στη Βουλή. Δεύτερο να ομαλοποιήσουμε, αφού αναδείξουμε το θέμα, την πολιτική ζωή του τόπου και με αυτή την έννοια τα περί μεθοδεύσεων επιστρέφονται ως υπερασπιστική γραμμή της ΝΔ.

Τα πράγματα θα έρθουν κανονικά στη Βουλή. Η Βουλή θα επιληφθεί, αν υπάρχουν στοιχεία – γιατί το Σύνταγμα επιβάλλει να υπάρχουν στοιχεία και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας εισαγγελέας αμελλητί αλλά χωρίς στοιχεία θα στείλει φάκελο στη Βουλή – να κάνει εξεταστική ή προανακριτική, πιο σωστά, επιτροπή. Αυτή θα βγάλει τα πορίσματά της και θα επιστραφεί για τις ποινικές διερευνήσεις και διευθετήσεις. Στο βαθμό που η Βουλή κρίνει μπορεί να επιστρέψει τον φάκελο αλλά το συνηθέστερο είναι να ξεκινάει η Βουλή τη δική της διαδικασία.

Αν υπάρχει ένα τέτοιο σοβαρότατο ζήτημα και τα κόμματα και η κυβέρνηση θα πρέπει να ενδιαφερθούν. Ένα ζήτημα πιθανής εμπλοκής, ελπίζω να μην υπάρχει, αν αποδειχθεί, θα πρόκειται περί ενός μεγάλου χτυπήματος στον πολιτικό κόσμο και στην πολιτική ζωή της χώρας.

Κανένας δεν είναι κατηγορούμενος, αν δεν αποδειχθεί ότι είναι κατηγορούμενος και κανένας δεν είναι ένοχος αν δεν αποδειχθεί η ενοχή του. Αλλά θεωρώ φυσιολογικό αυτό που μπορεί να το κάνει κάθε δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, να μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή να ζητήσει ορισμένα πράγματα ή να βοηθήσει ώστε να γίνει ταχύτερα η διαδικασία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016